Festivalyje „Riga Symphony“ – Lietuvos jaunųjų atlikėjų sėkmė

Lietuvos jaunieji atlikėjai garbingai atstovavo Lietuvai tarptautiniame festivalyje Latvijoje „Riga

Scenoje – „Saulės vaikai“.<br>Rengėjų nuotr.
Scenoje – „Saulės vaikai“.<br>Rengėjų nuotr.
Festivalio dalyvės Karolina ir Ieva Lietuvos vėliavą nešė apsirengusios tautiniais kostiumais.<br>Rengėjų nuotr.
Festivalio dalyvės Karolina ir Ieva Lietuvos vėliavą nešė apsirengusios tautiniais kostiumais.<br>Rengėjų nuotr.
Festivalio akimirka.<br>Rengėjų nuotr.
Festivalio akimirka.<br>Rengėjų nuotr.
Festivalio akimirka.<br>Rengėjų nuotr.
Festivalio akimirka.<br>Rengėjų nuotr.
Festivalio akimirka.<br>Rengėjų nuotr.
Festivalio akimirka.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Dec 17, 2015, 1:19 PM, atnaujinta Sep 28, 2017, 8:43 PM

Gausus Lietuvos jaunųjų atlikėjų būrys, vadovaujamas delegacijos vadovės Astos Bagdonavičienės, praeitą savaitę grįžo iš tarptautinio vokalistų festivalio „Riga Symphony 2015“. Dalyvavimas šiame festivalyje Lietuvos atlikėjams buvo itin sėkmingas – iškovotas Didysis prizas vienoje iš penkių nominacijų ir penkios prizinės vietos atskirose kategorijose.

Šiemet tarptautinis festivalis „Riga Symphony 2015“ sutraukė daugiau nei 350 jaunųjų vokalistų iš 35 pasaulio šalių. Praeitą savaitę festivalis baigė savo darbą ir paskelbė nugalėtojus: buvo apdovanoti Didžiojo prizo laimėtojai penkiose kategorijose. Vienos iš šių kategorijų – „Autorinės dainos“ – Didysis prizas buvo iškovotas vaikų grupės iš Kauno „Saulės vaikai“ (vad. Jūratė Miliauskaitė). Konkursinėje programoje jie atliko originalų numerį – D.Pletniovo ir J.Masiliauskienės dainą „Indėnų vasara“ pagal R.Juzulėnienės choreografiją.

Lietuvos delegacijos vadovė Asta Bagdonavičienė dalijosi įspūdžiais: „Saulės vaikai“ pelnė vertinimo komisijos simpatijas ne be pagrindo: jie ne tik puikiai vokaliai atliko savo kūrinį, bet buvo išskirtiniai visomis prasmėmis – sceniniais rūbais, žaisminga ir pozityviai nuteikiančia choreografija. Be to, dainavimas kartu ir šokant reikalauja didelės ištvermės ir papildomų jėgų. Vaikai puikiai susitvarkė su nelengvu uždaviniu – konkuruoti su stipriais atlikėjais iš daugybės šalių“.

Kitų keturių nominacijų Didžiojo prizo laimėjimai pasiskirstė taip: „Akademinio vokalo“ laimėjimas liko Latvijoje (kvartetui „Muzikinis kvartetas“), „Liaudies dainos“ nominacijos prizas taip pat atiteko latviams (grupei „Nando“), „Pasaulinio hito“ apdovanojimą pelnė jaunimo grupė iš Gruzijos „Kalisto“, o „Latvių kompozitoriaus dainos“ nominaciją laimėjo jaunasis atlikėjas iš Kazachstano Maratas Dumanas.

Visi festivalio didieji laimėtojai buvo apdovanoti planšetiniais kompiuteriais. Pagrindinio – 1000 eurų piniginio prizo – laimėtoju tapo 13-kametis atlikėjas iš Kazachstano Maratas Dumanas. Jis konkurse atliko Raimundo Paulso dainą.

Be „Saulės vaikų“, Lietuvai festivalyje „Riga Symphony 2015“ atstovavo ir penkios solistės, kurios savo amžiaus ir žanro kategorijose taip pat pelnė prizines vietas: Ieva Bagdonavičiūtė (12 m., vad. N.Maceikaitė) – 2 vieta, Deina Kučinskaitė (15 m., vad. N. Maceikaitė) – 2 vieta, Karolina Lyndo (13 m., vad. N. Maceikaitė) – 3 vieta, Karina German (14 m., vad. S. Kudžmienė) – 3 vieta, Aistė Zubrickaitė (15 m., vad. J. Murauskaitė) – 3 vieta.

Festivalis „Riga Symphony 2015“ buvo organizuojamas ketvirtą kartą. Jo organizatorė – žinoma Latvijos kompozitorė bei muzikos prodiuserė Jelena Loreina Švilpė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.