Placido Domingo 75-mečio proga – 50 jo karjeros hitų

Sausio 21-ąją vienas garsiausių visų laikų operos tenorų Plácido Domingo švęs 75-ąjį gimtadienį. Šią sukaktį įrašų kompanija „Deutsche Grammophon“ sutinka dvigubu albumu su pusšimčiu ryškiausių artisto karjeros hitų.

P.Domingo garbingas amžius iki šiol netrukdo kurti pagrindinių operos vaidmenų.<br>AFP nuotr.
P.Domingo garbingas amžius iki šiol netrukdo kurti pagrindinių operos vaidmenų.<br>AFP nuotr.
P.Domingo su V.Vyšnaiusku Pekine.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
P.Domingo su V.Vyšnaiusku Pekine.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2015-12-23 10:37, atnaujinta 2017-09-27 19:51

Dvidešimtmetis pradėjęs kovoti dėl vietos po saule ispanų tenoras nepažino viešumos baimės. P.Domingo buvo pirmasis klasikinis menininkas, surengęs koncertą Niujorko Centriniame parke, įdainavęs kelių populiarių televizijos serialų garso takelius. Po debiuto tenorų trio su Luciano Pavarotti ir Jose Carrerasu 1990-ųjų Pasaulio futbolo čempionate dainininkas daugybę kartų audrino tūkstantines minias.

„Los Angeles Times“ pavadino P.Domingo „operos karaliumi“. Jis debiutavo Los Andželo operoje 1986-aisiais, o nuo 2003 metų yra jos generalinis direktorius. Per operinę karjerą P.Domingo sukūrė 147 vaidmenis, padainavo daugiau kaip 3600 spektaklių.

Artistas neabejotinai pateks į operos istoriją kaip vienas lanksčiausių balsų. Jubiliejinis albumas atskleidžia fenomenalius P.Domingo sugebėjimus. Albume tarp ryškiausių solisto karjeros šlagerių skamba įspūdingiausios italų, prancūzų ir vokiečių operų arijos (Don Chozė iš G.Bizet „Karmen“, Kalafo iš G.Puccini „Turandot“, Kavaradosio iš „Toskos“, Valterio iš R.Wagnerio „Niurnbergo meisterzingerių“ ir kitos), itališkos, vokiškos, ispaniškos dainos, operečių perliukai. Tenoras įrašė netgi 6-ojo dešimtmečio populiarių melodijų ir argentinietiško tango standartų.

P.Domingo partnerė scenoje ne kartą buvo lietuvių operos primadona Violeta Urmana, dainavusi ir jo diriguojamose operose. Su scenos karaliumi šiemet Kinijoje bendravo lietuvių tenoras Vaidas Vyšniauskas.

Apie P.Domingo gimtadienio iškilmes dar išgirsime – juk jis ne tik visų operos mėgėjų, bet ir profesionalų numylėtinis, iki šiol dainuojantis geriausių teatrų spektakliuose. Parengė Austė Radžiūnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.