Gestas: Europai stiprinti pasitelks legendinį orkestrą

Nuo šių metų rugpjūčio per pustrečio sezono Amsterdamo karališkasis „Concertgebouw“ orkestras žada aplankyti su koncertais visas 28 Europos sąjungos valstybes skleisdamas muzika vienybės idėjas. Turo globėjas – Europos komisijos prezidentas Jeanas Claude‘as Junckeris.

Istoriniame ture diriguos D.Gatti.
Istoriniame ture diriguos D.Gatti.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2016, 6:43 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 1:57 PM

Orkestras keliaus su savo naujuoju vadovu – italų dirigentu Daniele Gatti. Per 125-erius gyvavimo metus „Concertgebouw“ kolektyvas turėjo tik šešis vadovus. Dabartinis – latvis Marisas Jansonas – vadovauja nuo 2004 metų ir atsistatydins savo noru sezono pabaigoje. Jo pirmtakas – vienas iškiliausių šių laikų dirigentų italas Riccardo Chailly – šiuo metu vadovauja „La Scala“ teatrui.

Kuo ypatingas šis orkestras? Jo skambesys vadinamas unikaliu: styginiai glosto ausį kaip švelnus aksomas, variniai pučiamieji spindi kaip auksas, medinukai stebina nepakartojamu tembru, o mušamieji didžiuojasi tarptautine reputacija. Nors orkestrą sudaro 120 muzikantų, darnumu jis prilygsta kameriniam kolektyvui.

Lieka tikėtis, kad iki 2019 metų ES tebevienys ne mažiau kaip 28 šalis, ir orkestras nevėluos į koncertus dėl sienų kontrolės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.