LNOBT „Karmen“ spektaklį papuoš išskirtiniai solistai

Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras vasario 12 d. kviečia į išskirtinį operos „Karmen“ spektaklį. Pagrindinius jo herojus įkūnys lietuvių solistė iš Jungtinės Karalystės Justina Gringytė ir JAV tenoras Adamas Diegelis.

Dainininkė J.Gringytė.<br>L.Rajcherto nuotr.
Dainininkė J.Gringytė.<br>L.Rajcherto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2016, 4:45 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 11:44 AM

Štai jau 140 metų šis operos šedevras apie meilę ir mirtį nepalieka abejingų žiūrovų ir klausytojų visame pasaulyje. Kiekvieno mecosoprano svajonė – padainuoti Karmen.

J.Gringytė šią partiją Jungtinėje Karalystėje dainavo jau 32 kartus. Ji pasirodo Londono karališkajame, Velso, Škotijos, Anglijos nacionaliniame, Maskvos Didžiajame, Madrido karališkajame teatruose.

Kas galėjo nuspėti, kad prieš aštuonerius metus iš Lietuvos į studijas Karališkajame Velso muzikos ir dramos koledže išvykusi lietuvė vėliau tęs stažuotę Nacionalinės operos studijoje bei „Covent Garden“ teatro jaunųjų artistų programoje?

Justina dainavo koncerte Anglijos karališkajai šeimai Bakingemo rūmuose, Placido Domingo jubiliejiniame koncerte Londone, įvairiuose festivaliuose. 2015-aisiais tarptautiniuose operos apdovanojimuose Londone už „pribloškiančią techniką“ („The Times“), „natūralią elegenciją ir laikyseną“ („Opera Britannia“), „kurtinančiai stiprų balsą“ ( „The Telegraph“) J.Gringytė buvo pripažinta Geriausia jaunąja metų soliste.

Koncertuose, kai dainuojamos atskiros arijos, jos Karmen kas kartą gali būti kitokia. O kaip spektaklyje? Solistė prisipažįsta nemėgstanti vulgarių pastatymų. Nors spektakliui toną duoda režisierius, jos Karmen, matyt, išlieka elegantiška bet kurioje situacijoje.

Vilniškis prancūzo Arnaud Bernard „Karmen“ solistėms nekelia nemalonių užduočių. Prieš savaitę J. Gringytė dainuodama Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro koncerte tarsi anonsavo savo pasirodymą LNOBT. Intriga didžiulė – girdėjusieji solistę Kongresų rūmuose neabejotinai laukia jos pasirodymo operos teatro scenoje.

„Justina Gringytė buvo gundanti, nepaprastai įtaigi Karmen.“, jos Karmen „ neatremiamai žavi, tačiau mįslinga, geidulinga, bet pažeidžiama, užburianti savo dailiai suformuotu aistringu mecosopranu...“ – taip lietuvęs Karmen vertino užsienio spauda.

Kartu su J. Gringyte vasario 12 d. „Karmen“ spektaklyje dainuos „Metropolitan Opera“ teatro solistas A.Diegelis. Šis tenoras kartu su LNOBT trupe 2012-aisiais dalyvavo gastrolėse Kinijoje, o 2014-ųjų rudenį dainavo koncerte „Muzikos žvaigždės lapkričio Vilniuje“.

Amerikos dienraščių kritikai žavisi A. Diegelio galingu balsu ir aistringa vaidyba.

Operoje taip pat dainuos Janis Apeinis, Regina Šilinskaitė, Arūnas Malikėnas, Rafailas Karpis, Irena Zelenkauskaitė, Julija Stupnianek, Egidijus Dauskurdis, Šarūnas Šapalas, diriguos Robertas Šervenikas.

G. Bizet operos „Karmen“ spektaklis LNOBT scenoje – vasario 12 d., 18.30.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.