Lietuvos kamerinio orkestro vakaras – šviesiam Maestro atminimui

Vasario 3 d. netekome iškilaus Lietuvos menininko, muzikos aristokrato, dirigento, orkestrų vadovo profesoriaus Sauliaus Sondeckio (1928-10-11–2016-02-03). Šviesiam Maestro atminimui skiriamas šį šeštadienį, vasario 13 d., Nacionalinėje filharmonijoje vyksiantis Lietuvos kamerinio orkestro koncertas.

E.Bosso atvyksta į Vilnių kaip kompozitorius ir atlikėjas.<br>Organizatorių nuotr.
E.Bosso atvyksta į Vilnių kaip kompozitorius ir atlikėjas.<br>Organizatorių nuotr.
Maestro S.Sondeckis.<br>D.Matvejevo nuotr.
Maestro S.Sondeckis.<br>D.Matvejevo nuotr.
LKO koncerte smuikuos orkestro vadovas S.Krylovas.<br>D.Matvejevo nuotr.
LKO koncerte smuikuos orkestro vadovas S.Krylovas.<br>D.Matvejevo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 9, 2016, 12:45 PM, atnaujinta Jun 8, 2017, 5:12 PM

Maestro buvo Lietuvos kamerinio orkestro (LKO) įkūrėjas (1960 m.), ilgametis jo meno vadovas (iki 2004 m.) ir dirigentas. Šis S.Sondeckio užaugintas orkestras tapo vienu iškiliausių ir labiausiai pasaulyje įvertintų mūsų šalies muzikos kolektyvų. Prisimindami visą turtingą kolektyvo istoriją, neįkainojamą patirtį ir bendrystę orkestro muzikantai Maestro atminimui dedikuojamą vakarą prabils muzika.

Koncerte skambės Felixo Mendelssohno-Bartholdy, Johanno Sebastiano Bacho ir Ezio Bosso kūriniai. Tai jau senokai LKO ir jo dabartinio meno vadovo, smuikininko Sergejaus Krylovo sumanyta programa, skirta ir nemariai klasikai, ir šiandienos kūrybai.

Ypatingas vakaro svečias bus Londone gyvenantis kompozitorius, dirigentas ir pianistas Ezio Bosso. Muzikas yra pasirodęs tokiose pasaulio salėse kaip „Royal Festival Hall“ Londone, „Carnegie Hall“ Niujorke, Sidnėjaus operoje, teatre „Colon“ Buenos Airėse, teatre „Regio“ Turine, „Auditorium Parco della Musica“ Romoje ir kitur. Daugelio prestižinių premijų laureato E.Bosso muzika itin laukiama ir vertinama teatrų, šiuolaikinio šokio trupių (jis bendradarbiauja su choreografais Christopheriu Wheeldonu, Edwaardu Liangu, Rafaeliu Bonachela). Ji skamba ne viename režisierių Gaby Dellal, Gabriele’s Salvatoreso kino filme.

E.Bosso kūrinių jau girdėjome 2012 m. Vilniaus festivalio renginyje – JAV šiuolaikinio šokio trupės „Ailey II“ spektaklyje. LKO meno vadovas S. Krylovas šio kompozitoriaus Fantaziją smuikui ir orkestrui 2014 m. atliko su Londono simfoniniu orkestru, tad E.Bosso viešnagė Vilniuje ir partnerystė su LKO yra dėsninga, leidžianti tikėtis tolesnių bendrų kūrybinių planų. Artimesnei pažinčiai su E.Bosso Vilniuje LKO ir S.Krylovas pasirinko jo Koncertą smuikui ir styginių orkestrui Nr. 1, „The Esoconcerto“.

Koncerte E.Bosso dalyvaus ir kaip kompozitorius, ir kaip atlikėjas. Svečias su LKO muzikantais interpretuos J.S.Bacho Trečiąjį „Brandenburgo koncertą“, atliks šio kūrinio trims smuikams, trims altams, trims violončelėms ir basso continuo klavesino partiją. Visą vakaro programą šviesiomis spalvomis nuskaidrins LKO orkestrantų ir S.Krylovo griežiamas Felixo Mendelssohno-Bartholdy Styginių oktetas Es-dur.

LKO, solisto ir dirigento Sergejaus Krylovo bei kompozitoriaus, pianisto ir dirigento Ezio Bosso koncertas, dedikuotas Maestro Sauliaus Sondeckio atminimui, vyks vasario 13 d.19 val. Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.