I. Prudnikovaitė – apie mylimą vyrą ir tobulą Valentino dieną

Operos solistė mecosopranas Ieva Prudnikovaitė meilei ypatingų datų ir ritualų neieško. Jos teigimu, su mylimu žmogumi ypatinga gali būti kiekviena diena. „Svarbiausia, kad nebūtų abejingumo,“ – sako artistė.

Dainininkė I.Prudnikovaitė.<br>Organizatorių nuotr.
Dainininkė I.Prudnikovaitė.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 14, 2016, 9:07 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 4:07 AM

Ieva prisipažįsta, kad Valentino dienos šeimoje nešvenčia, bet šiemet vasario 14-oji jai bus ypatinga: solistė koncertuos Vilniaus kongresų rūmuose su savo pamėgta vyriška kompanija – Jeronimu Miliumi ir maestro Gintaru Rinkevičiumi, diriguosiančiu Lietuvos valstybiniam simfoniniam orkestrui.

Prieš koncertą I.Prudnikovaitė sutiko atsakyti į kelis klausimus apie savo santykius su vyru ir artėjantį pasirodymą.

- Kaip atrodo jūsų svajonių vakaras su mylimu žmogumi?

-Kodėl vakaras? Juk tobulas gali būti ir rytas! Manau, kad kiekviena diena jau yra ypatinga dėl to, kad esi sveikas, gyvas ir gali būti su savo brangiausiais žmonėmis.

Rožių krūvos ir „Moët & Chandon“ šampano tikrai nelaikau svajonių vakaro atributika. Palaima gali apimti nebūtinai puikios vakarienės metu, o, pavyzdžiui, lakstant su vyru ir dukra po sniegą, spaudžiant baisiam šalčiui. Arba jaukiai susikuitus stebint, kaip kieme šmirinėja lapė. Arba galų gale diskutuojant apie ką nors iki nukritimo.

Su dirigentu Modestu Pitrėnu esate sukūrusi šeimą, auginate dukrą. Ar turite receptų, ritualų, kaip nepaskęsti rutinoje?

– Jei santykiai su mylimu žmogumi yra visaverčiai, nereikia jokio „pritempto“ spektaklio. Žinau, kad šiais laikais madinga trimituoti ir viešinti savo siurprizus antrajai pusei, lankyti kažin kokius nuolankių žmonų kursus. Duo Dieve, kad tai padėtų sutvirtinti bent vieną santuoką. Man svarbiausias yra noras būti kartu ir galimybė atviromis akimis žiūrėti vienam į kitą.

- Ko jus išmokė santykiai su vyru?

– Begalės dalykų. Mūsų profesijos jau savaime sufleruoja, kad esame individualistai ir kažkiek egoistai. Susitarti su savo ego yra nemažas iššūkis. Tačiau poreikis gyventi kartu labai natūraliai pakeičia susireikšminimą kitais dalykais. Vertybės verčiasi aukštyn kojomis, ir tai yra labai geras pojūtis.

- Esate operos solistė, bet jus galima išvysti ir lengvesnio žanro koncertuose. Scenoje dažnai bendradarbiaujate su J.Miliumi, su juo ir Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru koncertuosite ir Valentino dienos vakarą. Kas paskatino Jus dirbti kartu?

– Pabūsiu nekukli ir pasakysiu, kad draugystė. Tiek su Jeronimu, tiek su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru ir maestro G.Rinkevičiumi. Būtent su šiuo kolektyvu bent jau Lietuvoje koncertuoju daugiausiai.

Dainuoti diriguojant maestro visada yra išskirtinis malonumas. Dievinu kokybę, tikslumą ir bendrą muzikos pojūtį. O Jeronimas apskritai yra ypatingas žmogus. Visada labiau mėgdavau vyriškas kompanijas, tad ši Valentino diena, regis, bus tobula.

Ievos Prudnikovaitės ir Jeronimo Miliaus Valentino dienos koncertas su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, diriguojamu maestro Gintaro Rinkevičiaus, įvyks vasario 14 d. 19 val. Vilniaus kongresų rūmuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.