Šv.Kristoforo kamerinio orkestro šventėje gros ypatinga viešnia

„Mes nesenstame. Kaupiame patirtį, tobulėjame, ir branda mus veikia tik teigiamai, kaip gerą vyną“, – tvirtino profesorius Donatas Katkus, kalbėdamas apie artėjantį Šv.Kristoforo kamerinio orkestro gimtadienį.

Gitaristė Xuefei Yang.<br>Organizatorių nuotr.
Gitaristė Xuefei Yang.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2016, 3:42 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 9:28 PM

Vasario pabaigoje 22–ąjį gimtadienį švęsiantis kolektyvas kviečia pasidžiaugti šia sukaktimi ir klausytojus. Šventės proga jis surengs išskirtinį pasirodymą su viena geriausių pasaulio instrumentininkų – Jungtinėje Karalystėje gyvenančia kinų gitariste Xuefei Yang.

„Visą savo gyvenimą paskyrėme svarbiausiems vertintojams – klausytojams. Stengėmės džiuginti įvairiausio muzikinio skonio žmones – pateikdavome ir iki šiol pateikiame įvairių staigmenų, kviesdami klausytojus patirti nuotykius kartu. Turbūt ne veltui garsėjame kaip „smagus orkestras“. Prisijaukinome publiką, kuri mus vertina, laukia mūsų koncertų“, – kalbėjo D.Katkus.

Pasak maestro, jausti, jog orkestro pasirodymai yra laukiami visoje Lietuvoje – nepaprastai malonu, tačiau svarbiausias orkestro tikslas yra muzikos tradicijos įtvirtinimas.

„Ne muziejinių eksponatų kaupimas, bet gyvybė, sklindanti iš Europos muzikos genijų palikimo yra tikrasis muzikavimo tikslas. Mes siekiame tautiečiams parodyti, kad turime puikų ir lietuviškos rimtosios muzikos repertuarą. Nepaisant didžiulės populiariosios muzikos įtakos, yra žmonių, vertinančių būtent tokią muziką. Mūsų tikslas – įrodyti, jog tai, ką atlieka Šv.Kristoforo kamerinis orkestras, yra tikroji kultūra ir muzika“, – pažymėjo dirigentas.

Šv.Kristoforo kamerinis orkestras bendradarbiavo, dalijosi scena su garsiausiais Lietuvos bei užsienio šalių atlikėjais, daugybe talentingiausių pasaulio solistų. „Du dešimtmečius mes ieškome ir publikai pristatome jaunuosius lietuvių muzikus, dirigentus. Mus vertina pasaulio atlikėjai, su kuriais muzikavome. Šią tradiciją pratęs ir dar kartą įtvirtins gimtadieninio koncerto viešnia – fenomenali gitaristė Xuefei Yang.“

Ši gitaros pasaulio žvaigždė gali pasigirti unikalia karjera. Pirmąjį pasirodymą surengusi būdama vos dešimties, ji užkariavo muzikos pasaulį instrumentu, kuris ilgą laiką buvo draudžiamas Kinijoje kaip vakarietiška blogybė. Dabar jos laukia gerbėjai Didžiojoje Britanijoje, Azijoje, Europoje ir Šiaurės Amerikoje.

Išskirtinių gabumų gitaristė drąsiai plečia savo repertuarą. „Gitaristai turi nardyti po muzikos vandenyną, neapsiribodami mažu pasaulėliu. Šv.Kristoforo kamerinis orkestras taip pat nebijo muzikinių eksperimentų, – pripažino jau koncertavusi Lietuvoje atlikėja.

22-ąjį gimtadienį Šv.Kristoforo kamerinis orkestras su gitariste Xuefei Yang švęs vasario 25 d.19 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje. Koncerte skambės M.Giuliani, S.Prokofjevo, W.Kilar ir kitų autorių kūriniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.