V. Masalskis: ar galima pagauti tai, kas priklauso mums visiems?

Klaipėdos jaunimo teatras šį sekmadienį kviečia į premjerą – muzikinį spektaklį vaikams „Voro vestuvės“. Poeto Justino Marcinkevičiaus poema naujajame jaunųjų teatralų darbe atgyja kaip šmaikšti ir pamokanti istorija, kurioje išryškinamos žmonių ydos. Miuziklas skirtas ne tik mažiesiems žiūrovams, bet ir jų tėveliams.

V.Masalskio manymu, menininkas turi reikalauti iš savęs labai daug, kad galėtų prabilti į vaiką, nes tai – lengvai pažeidžiamas žiūrovas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
V.Masalskio manymu, menininkas turi reikalauti iš savęs labai daug, kad galėtų prabilti į vaiką, nes tai – lengvai pažeidžiamas žiūrovas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Marija Gabrienė (LRT TV)

Mar 4, 2016, 9:36 AM, atnaujinta Jun 5, 2017, 2:28 PM

Grėsmingas voras Tabalai su pataikūnais vabalais grasinasi pagauti saulę, kurią nuo visos šios šutvės gina paukšteliai. Bet ar galima pagauti tai, kas priklauso mums visiems, klausia spektaklio režisierius Valentinas Masalskis.

„Ar gi galima pagaut saulę? Tą pačią didžiausią? Ar galima pagaut Tėvynę? Mamą? Kas yra mūsų visų Žemė? Ar galima ją susprogdinti? Tai čia nuo to viskas ir prasideda – vaiką mokai nesavanaudiškumo. Vaiką mokai, kad jis pajaustų, jog miškas, upė, ežeras, jūra yra mūsų, o ne vien tik jo“, – spektaklio mintį nupasakojo režisierius V. Masalskis.

Pasak režisieriaus, istorija apie voro vestuves priverčia juoktis iš voro gobšumo, iš vabalų kvailumo ir net iš paukštelių naivumo. Taip poetas J. Marcinkevičius pašiepia mūsų ydas ir vaikams suprantama kalba. Tačiau, anot V. Masalskio, menininkas turi reikalauti iš savęs labai daug, kad galėtų prabilti į vaiką, nes tai – lengvai pažeidžiamas žiūrovas.

„Vaidinti vaikams yra sudėtingiausia, nes vaikai yra patys akyliausi ir patys paprasčiausi. Ir jie viską mato taip kaip yra. Jie nieko nepateisina, nieko neįsivaizduoja. Jeigu tu kažko nepadarei, tą ir mato. Dėl to viskas yra labai aišku, greita ir tikslu“, – sakė aktorius Simas Lunevičius.

Istoriją apie voro kėslus pasisavinti saulę Klaipėdos jaunimo teatro aktoriai pavers miela, žaisminga pasaka, vengdami baisybių.

„Bandysime vaikų neišgąsdinti, uždegsim šviesą, pasitiksime juos prieš spektaklį. Visi kartu paišysim vorus, dalinsim dovanėles iš vorų, kad vaikai jų neišsigąstų, kad jie taptų draugais.

Jaunųjų žiūrovų ir jų tėvelių, kurie taip pat galės dalyvauti grumtynėse dėl saulės, Klaipėdos jaunimo teatro aktoriai laukia šį sekmadienį kultūros fabrike.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.