Lietuvis subūrė į kvartetą Niujorko džiazo korifėjus

Saksofonininkas ir kompozitorius Kęstutis Vaiginis Birštono džiazo festivalio proga vėl subūrė išskirtinį ansamblį, pakvietęs drauge muzikuoti JAV džiazo korifėjus. Šįkart atlikti jo muzikos į Lietuvą atvyko kartu su jau pažįstamu mūsų publikai trimitininku Alexu Sipiaginu kontrabosininkas Borisas Kozlovas ir būgnininkas Donaldas Edwardsas. Visi svečiai – Niujorko džiazo pažibos. Kvartetas kovo 30-ąją kviečia į koncertą Vilniaus mažajame teatre, o balandžio 2-ąją pasirodys Birštone.

Saksofonininkas K.Vaiginis.<br>G.Gražio nuotr.
Saksofonininkas K.Vaiginis.<br>G.Gražio nuotr.
Naujasis K.Vaiginio kvartetas.<br>V.Suslavičiaus fotokoliažas.
Naujasis K.Vaiginio kvartetas.<br>V.Suslavičiaus fotokoliažas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 30, 2016, 10:00 AM, atnaujinta May 31, 2017, 4:56 AM

A.Sipiagino trofėjų kolekcijoje – net trys “Grammy“ apdovanojimai,  diskografijoje - 17 solinių albumų. Trimitininkas dalyvavo jau ne viename K.Vaiginio projekte Lietuvoje, vedė čia meistriškumo pamokas šalies jaunimui. Jo trimitas skamba Kęstučio albume „Lights of Darkness“.

Muzikantas yra grojęs su dugybe džiazo žvaigžių, tarp jų – Michaelu Breckeriu, Dave’u Hollandu, Dave’u Sanbornu, Gonzalo Rubalcaba, Jeffu Tain Wattsu, Conradu Hervigu, roko ir bliuzo muzikos kūrėju Ericu Claptonu, kitais populiarosios muzikos atstovais. Kartu su kitais dviem  projekto dalyviais B.Kozlovu ir D.Edwardsu jis yra niujorkietiško džiazo kvinteto „Opus 5“ narys.

Kontrabosininkas B.Kozlovas, pasak muzikos kritikų, – vienas pagrindinių šiuolaikinio džiazo ramsčių. Jis  nominuotas net 9 „Grammy“, du kartus laimėjo šį apdovanojimą, yra ilgametis „Mingus Big Band“,  „Mingus Dynasty“ ir „Mingus Orchestra“ bosininkas, aranžuotojas ir meno vadovas.  

Borisas dalijosi scena su McCoy Tyneriu, Jimmy Cobbu, Maceo Parkeriu, Jimmy Smithu, Henry Butleriu, Tootsu Thielemansu, Clarku Terry, įrašė net 160 albumų.

Neatsitiktinai šioje muzikos titanų kompanijoje yra vienu universaliausių laikomas JAV būgnininkas D.Edwardsas. Jis laisvai nardo tarp įvairiausių stilių ir žanrų – nuo diksilendo, hiphopo ir popso iki ritmenbliuzo, džiazo, fanko, gospelo. 

Kaip ir kiti du projekto svečiai, D.Edwardsas yra ne tiktai „Opus 5“ narys, bet ir „Mingus Big Band“, 2011 metais laimėjusio „Grammy“ apdovanojimą, nuolatinis artistas. Sunku net išvardyti  visus korifėjus, su kuriais jam teko groti. Tarp jų – Freddie Hubbardas, Tomas Harrellas, Branfordas ir Wyntonas Marsalisai, Joey Calderazzo, Charlie Hunteris, Dave‘as Hollandas, Dr. Lonnie Smithas, Davidas  Kikoski, Russellas Malone,  George‘as Colliganas, Markas Whitfieldas.

„Svečiams labai patinka Lietuvos publika, kuri niekada nebūna abejinga – jaučia atlikėjus, jų spinduliuojamą energiją, o įspūdingiausia tai, kad bendras publikos ir atlikėjų ryšys dažnai atsiranda iš karto, pagrojus jau pirmąją kompoziciją“, – teigė projekto lyderis K.Vaiginis.

Su būgnininku D.Edwardsu jis jau muzikavo Latvijoje ir JAV, o bosininkas B.Kozlovas – visiškai naujas lietuvio partneris. Koncertų turas Lietuvoje – šio kvarteto debiutas.

„Groti – tai tas pats,  kaip skaityti knygą: kuo daugiau knygų perskaitai, tuo daugiau sužinai – kuo daugiau skirtingų talentų grodamas sutinki, tuo daugiau išmoksti“, – sakė K.Vaiginis. Jis džiaugėsi, kad  Birštono festivalis padeda įgyvendinti svajones – pasikviesti į  Lietuvą išskirtinių džiazo asmenybių, su jomis pamuzikuoti.

Kęstučio Vaiginio kvarteto koncertas įvyks  kovo 30 d. 19 val. Vilniaus mažajame teatre. Bilietų kaina – nuo 19,2 Eur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.