Birštono festivalio laureatas O. Molokojedovas keliaus į Madeirą

Šeštadienį vainikuotas 19-ojo tarptautinio džiazo festivalio „Birštonas“ laureatas. Dailininko Marijaus Petrausko sukurtas festivalio Didysis prizas atiteko klavišininkui, kompozitoriui ir pedagogui Olegui Molokojedovui.

O.Molokojedovas prie V.Suslavičiaus fotokompozicijos „Įkalinti džiaze“.<br>V.Suslavičiaus nuotr.
O.Molokojedovas prie V.Suslavičiaus fotokompozicijos „Įkalinti džiaze“.<br>V.Suslavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 2, 2016, 5:01 PM, atnaujinta May 30, 2017, 5:38 PM

Muzikui įteiktas ir kelionės čekis. Pirmą kartą Birštono festivalio istorijoje laureatas siunčiamas pasilepinti dešimčiai dienų į Madeiros salą Portugalijoje. Šį prizą įsteigė Madeiros verslininkas lietuvis Audrius Žukas.

O. Molokojedovas pradėjo groti džiazą 7-ajame dešimtmetyje, įkvėptas Vilniaus džiazo mokyklos pradininko klavišininkoViačeslavo Ganelino.

Pirmą kartą džiazo festivalyje laureatas pasirodė 1966-aisiais pristatydamas savo kvintetą Taline.Vėliau jis įkūrė kvartetą, tapo Vladimiro Čekasino scenos partneriu – grojo įvairiuose saksofonininko ansambliuose, bigbende, o su jo kvartetu apkeliavo daugelį Europos šalių.

1989-aisiais O.Molokojedovas prisijungė prie Vytauto Labučio trio ir jau kaip Vilniaus džiazo kvarteto narys tęsė Viačeslavo Ganelino puoselėtas tradicijas. Šis kolektyvas pasirodė daugelyje tarptautinių festivalių, tapo lietuviškojo džiazo ambasadoriumi pasaulyje. Džiazuomenė puikiai prisimena klavišininko teatrališkus, žaismingus pasirodymus šio kvarteto programose.

Be minėtų džiazo meistrų, O.Molokojedovas bendradarbiavo su saksofonininkais Janu Maksimovičiumi, Danieliu Praspaliauskiu, Anatolijumi Vapirovu ir daugeliu kitų muzikantų. Jo diskografijoje – apie 30 albumų.

Dirbdamas Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetėje muzikos mokykloje O.Molokojedovas kartu su Vladimiru Čekasinu sukūrė savitą džiazo improvizacijos dėstymo metodiką. Jis parengė ir pristatė festivaliuose ne vieną projektą su jaunosios kartos džiazo atlikėjais, išugdė ryškių džiazo talentų, tarp jų – klavišininkus Dmitrijų Golovanovą ir Artūrą Daunį.

O.Molokojedovas sukūrė įsimintinų džiazo temų. Jis taip pat reiškėsi spaudoje, sovietmečiu buvo sąjunginio žurnalo „Jazz“ vyriausiasis redaktorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.