Atrask Latviją Šv.Kotrynos bažnyčioje

Nors nuo Vilniaus iki Rygos yra arčiau nei iki Palangos, negalime girtis gerai pažįstantys savo kaimynus. Pažinti ir išgirsti kaimynus kviečiame „Atrask Latviją“ koncertų cikle gegužės 2, 3 ir 4 d. šv. Kotrynos bažnyčioje, skirtame paminėti Latvijos Nepriklausomybės atkūrimo dieną. Puiki proga susipažinti su bendrais Latvijos ir mūsų mylimų atlikėjų projektais. Šv. Kotrynos bažnyčios scenoje pasirodys Alina Orlova ir Valters Puce, Saulius Petreikis ir Laima Jansone bei grupė Dagamba iš Latvijos.

Saulius Petreikis.<br>Rengėjų nuotr.
Saulius Petreikis.<br>Rengėjų nuotr.
Alina Orlova.<br>Rengėjų nuotr.
Alina Orlova.<br>Rengėjų nuotr.
Rengėjų nuotr.<br>„DaGamba“.
Rengėjų nuotr.<br>„DaGamba“.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2016-04-06 10:31, atnaujinta 2017-05-30 08:30

Pirmajame ciklo koncerte gegužės 2 d. pasirodys Alina Orlova ir Valters Puce. Alina – reta viešnia Lietuvos koncertų salėse, menininkė pastaruoju metu dažniau pasirodo užsienio scenose nei gimtinėje, kur pristato sukauptą solidžią, nesumeluotų, įvertintų ir širdį virpinančių kūrinių programą.

Metų pradžioje surengusi naujo albumo „88“ pristatymo koncertų turą, Alina vėl pasirodys šv. Kotrynos bažnyčioje. Simbolinis sutapimas – ši scena Alinai – ypatinga: čia buvo pristatytas jos debiutinis albumas „Laukinis šuo dingo“. Vis dėlto, šv. Kotrynos bažnyčia yra ta vieta, kurioje Alinos dainos nuskamba bene geriausiai – tuo įsitikins gegužės 2 d. į koncertą ateisiantys jos gerbėjai.

„Pasirodymas su Valters – nauja įdomi patirtis. Koncerto metu kartu atliksime kelis mano kūrinius, kurie, atliekami kartu su Valters, suskambės naujai. Tikiu, kad tai bus malonus siurprizas gerbėjams“, – pasakojo Alina ir pridūrė. – Daug improvizacijos ir daug netikėtumų mums patiems“. Naujo skambesio Alinos dainoms suteiks kartu su atlikėja koncertuosiantis violončelistas iš Latvijos Valters Puce. Šiuo metu grojantis kartu su grupe Dagamba, dalyvavęs įvairiuose muzikiniuose projektuose ir grojęs su Gruzijos etnojazz grupe „Shin“, violončelių trio „Melo M“, grupe „Marana“, kituose projektuose.

Antrojo „Atrask Latviją“ koncerto metu gegužės 3 d. klausytojai turės progą pasimėgauti folk ir world stiliaus melodijomis, kurias atliks Saulius Petreikis ir Laima Jansone. Scenoje susitiks du savo srities virtuozai: publikos mylimas Saulius, pučiamųjų instrumentų virtuozas, ir Laima Jansone iš Latvijos, kuri savo gerbėjus džiugina kuokliais atliekamais kūriniais.

Kuokliai – tradicinis latviškas senovinis instrumentas, primenantis lietuviškas kankles. Laimos Jansones rankose kuokliai suskamba su nauja energija, įgyja šiuolaikiško, unikalaus skambesio ir neabejotino žavesio. Laimos atliekamos kompozicijos varijuoja nuo ramaus, tylaus laukimo iki emocijų pliūpsnio, sprogimo.

Sauliaus pučiamaisiais atliekamoje muzikoje susipina muzikos instrumentų iš viso pasaulio balsai: lietuviškų sutartinių skambesį keičia ilgesingi duduko garsai, o pastarį – airiškos liaudiškos muzikos motyvai. Improvizuojantis pučiamųjų virtuozas žavi publiką savo nuoširdumu, kūrybiškumu ir giliu muzikos pojūčiu.

Trečiasis „Atrask Latviją“ koncertas gegužės 4 d. vyks Latvijos Nepriklausomybės atkūrimo dieną. Šia proga šv. Kotrynos bažnyčios lankytojų laukia grupės Dagamba iš Latvijos koncertas. Scenoje muzikos gerbėjai išvys klasikinės muzikos maištautojus, pravardžiuojamus simfoninio roko atlikėjais, kurie savo koncertuose gerbėjai žavi world, rock, pop ir klasikinės muzikos sinteze.

Grupės DAGAMBA nariai žada dinamišką ir įtraukiantį muzikinį pasirodymą, kuriame gausu Rytų ir Vakarų muzikos kultūrų sandūrų – ne veltui, nes grupės nariai į atliekamą muziką atnešė kiekvienas savo kultūrai būdingo skambesio, kas jai suteikia savito žavesio. Grupės atliekama muzika yra tiek pat įspūdinga, kai jie groja tiek ir Bethoveną, tiek ir „Led Zeppelin“. Tarptautinė keturių atlikėjų komanda „Dagamba“ dažnai įvardijama muzikos chuliganais, kurie virtuoziškai apjungia klasiką, roką, pop muziką, pagardindami tai neįtikėtina temperamento bei humoro doze. Ne mažiau įspūdingą pasirodymą žada ir Vilniuje gegužės 4 d.

„Atrask Latviją“ koncertai šv. Kotrynos bažnyčioje vyks gegužės 2 d. (Alina Orlova ft Valters Puce), gegužės 3 d. (Saulius Petreikis ir Laima Jansone) ir gegužės 4 d. (Dagamba). Koncertų pradžia 19 val. Bilietus galite įsigyti „Tiketoje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.