Teatro eksperimentai klaipėdiečius išmušė iš kasdienybės vėžių

Penki režisieriai iš užsienio ir Lietuvos, tarp kurių Loreta Vaskova, Jonas Tertelis, Jean-Cyril Vadi, penkios teatro aikštelės viešose miesto erdvėse, per keturias dienas Klaipėdos gyventojams pasiūlė daugiau kaip dvidešimt teatrinių eksperimentų.

Ketvirtus metus Valentinas Masalskis ir Klaipėdos jaunimo teatro trupė rengia festivalį „Jauno teatro dienos“.
Ketvirtus metus Valentinas Masalskis ir Klaipėdos jaunimo teatro trupė rengia festivalį „Jauno teatro dienos“.
Daugiau nuotraukų (1)

Karolina Remeikaitė, Modestas Rumbutis

Apr 11, 2016, 4:00 PM, atnaujinta May 29, 2017, 3:39 PM

Tai ketvirtus metus Valentino Masalskio ir Klaipėdos jaunimo teatro trupės organizuojamo festivalio „Jauno teatro dienos“ pasiekimas.

Šiųmetė idėja rengti kūrybines dirbtuves aktoriams bendram darbui sutelkė ir teatro kritikus, tarp kurių Sigita Ivaškaitė, Andrius Jevsejevas ir kiti. Naujove tapo dviejų aukštųjų mokyklų susijungimas, kai V. Masalskio studentus trumpam darbui perėmė Vidas Bareikis ir atvirkščiai.

Jungtinės šalių, menininkų ir mokyklų pajėgos iškėlė diskusijas apie trūkstamas teatro formas Lietuvoje. Festivalio pabaigoje mintimis apie tai dalinosi teatrologas Audronis Liuga.

Paskutiniąją dieną uostamiestį aplankė ir jaunoji režisierė Kamilė Gudmonaitė su spektakliu „Dievas yra DJ“ bei Karolina Žirnytė, pakvietusi į Pojūčių teatro performansą – „Prieš išvystant šviesą“.

Intensyvi programa ne tik priartino miestą prie teatro, bet ir leido susipažinti su naujai į profesionaliąją sceną žengiančia teatro karta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.