„Kaunas Jazz“ laureatų gretose – pagaliau ir lietuvis!

Didžiausias šalies džiazo festivalis antrąjį vakarą pateikė staigmeną ir publikai, ir muzikantams. Dainiaus Pulausko grupė (DPG) prieš pasirodymą VDU didžiojoje salėje įslinko į sceną tamsoje ir gyvai pagrojo „Kaunas Jazz“ šaukinį.

„Kaunas Jazz“ sumanytojas J.Jučas (dešinėje) šiemetį festivalio prizą įteikė klavišininkui D.Pulauskui.<br>V.Suslavičiaus nuotr.
„Kaunas Jazz“ sumanytojas J.Jučas (dešinėje) šiemetį festivalio prizą įteikė klavišininkui D.Pulauskui.<br>V.Suslavičiaus nuotr.
Šiemetis „Kaunas Jazz“ apdovanojimas atiteko klavišininkui D.Pulauskui.<br>V.Suslavičiaus nuotr.
Šiemetis „Kaunas Jazz“ apdovanojimas atiteko klavišininkui D.Pulauskui.<br>V.Suslavičiaus nuotr.
D.Pulauskas su grupe atliko dar negrotus Lietuvos scenose kūrinius.<br>V.Suslavičiaus nuotr.
D.Pulauskas su grupe atliko dar negrotus Lietuvos scenose kūrinius.<br>V.Suslavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Austė Radžiūnaitė

2016-04-30 14:00, atnaujinta 2017-05-27 02:36

Suintrigavę publiką šiuo triuku, šventės rengėjai vainikavo šiemetį laureatą: „Kaunas Jazz“ sumanytojas Jonas Jučas įteikė festivalio prizą klavišininkui ir kompozitoriui D.Pulauskui.

Pagaliau lietuvis priimtas tarp rinktinių „Kaunas Jazz“ korifėjų! Ankstesniais metais garbingą apdovanojimą iš J.Jučo rankų priėmė tokios džiazo pažibos kaip Tillas Brönneris, „Spyro Gyra“, Gregory Porteris, Rudreshas Mahanthappa ir būrys kitų.

D.Pulauskas neatsitiktinai pateko į tokią kompaniją. Šiemet jo vadovaujama grupė švenčia kūrybos 20-metį. Per savo karjerą ji daug kartų grojo „Kaunas Jazz“. Būtent šis festivalis 1997-aisiais išleido pirmąjį DPG albumą „Penetration“, kurio kompozicijos „Penetration“ fragmentas tapo „Kaunas Jazz“ šaukiniu.

„Penetration“ lietuviškai reiškia įsiskverbimą. Tai simboliška: pradėję skverbtis į klausytojų sąmonę, nebegalime sustoti – iki šiol juos „kankiname“, – juokavo D.Pulauskas.

Per du karjeros dešimtmečius DPG grojo lyderio muziką daugiau kaip 30 pasaulio valstybių. Kolektyvo aplankytų festivalių skaičius seniai perkopė šimtą.

„Kaunas Jazz“ tapo 3-iąja DPG jubiliejinio maratono stotele. Vilniaus knygų mugėje grupė pristatė savo naujausią 9-ąjį albumą „The Best of 20 Years“, Birštono džiazo festivalyje atliko jubiliejaus proga parengtą Siuitą iš geriausių savo kompozicijų. O Kaune DPG meistrai – D.Pulauskas, trimitininkas Valerijus Ramoška, saksofonininkai Liutauras Janušaitis ir Kęstutis Vaiginis, bosininkas Domas Aleksa ir būgnininkas Linas Būda – pristatė dar negirdėtus kūrinius iš aštuntojo grupės albumo „Zig Zag“.

Netrukus kolektyvo laukia koncertų turnė Čekijoje, gastrolės Pietų Korėjoje ir Azerbaidžane.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?