Šeštadienį džiazas užlies Kauno senamiestį ir gatves

„Kaunas Jazz 2016“ šiais metais skirtas Tarptautinei džiazo dienai. Šia proga festivalio organizatoriai nusprendė savo gerbėjus pamaloninti išskirtiniais koncertais bei netradiciniais renginiais.

Džiazo dieną vainikuos nemokami renginiai ir fejerverkai Vienybės aikštėje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Džiazo dieną vainikuos nemokami renginiai ir fejerverkai Vienybės aikštėje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Laikinoji sostinė“

Apr 30, 2016, 8:01 AM, atnaujinta May 27, 2017, 3:11 AM

Laisvės alėjoje ir Vilniaus gatvėje jau trečius metus iš eilės muzikos ir šokio gerbėjus džiugins projektas „Džiazo gatvė“.

Kauniečiai ir miesto svečiai galės dar kartą įsitikinti, kad gražesnio ir skambesnio Kauno, nei tada kai vyksta festivalis „Kaunas Jazz“, išvysti neįmanoma.

Klausytojų lauks Miesto sode

Balandžio 30-ąją tradicinėje vietoje, Miesto sodo scenoje, programą pradės legendinis Kauno bigbendas, kiek vėliau visus džiazo mėgėjus pasinerti į braziliškos muzikos bei originalių kompozicijų programos derinį pakvies Ievos Paniulaitytės profesionalų kvartetas. Taip pat scenoje pasirodys grupė „Made in 234“.

Programą Miesto sodo scenoje vainikuos instinktyvaus džiazo ekskursijos projektas „Kaunas zoo“. Tradicinėje Senamiesčio (Vilniaus g./A.Mapu g. sankryžoje) scenoje gerbėjų laukia dar keturi kolektyvai.

Prikaustys Senamiesčio scena

Pirmoji Senamiesčio scenoje savo balsais žavės kompozitoriaus Artūro Noviko džiazo mokyklos vokalinė grupė „Color Jazz“. Iš karto po jų pasirodymą surengs Karolio Šarkaus kvartetas, klausytojus bandysiantis sudominti savotišku požiūriu į džiazo muziką, kurioje susipina tradicija ir inovatyvios mintys.

Trečias Senamiesčio scenoje pasirodys Lietuvos džiazo scenos veteranas, ekspresyvus ir įvairiapusis būgnininkas, išradingas perkusininkas, entuziastingas pedagogas Gediminas Laurinavičius su mokiniais.

Programą Kauno širdyje užbaigs klaipėdiečiai „Funk-In“. Tai – jaunų atlikėjų grupė, žavinti savo kūrybiškumu ir gera energija.

„Džiazo gatvėje“ – naujovės

Projekto „Džiazo gatvė“ koordinatorius Mindaugas Ganusauskas teigė, kad dveji pastarieji metai parodė, jog pavasario „Džiazo gatvė“ ir rudens „Džiazo alėja“ kauniečiams ir jų svečiams yra reikalingi ir įdomūs.

„Šiais metais bus įrengtos net penkios scenos – papildoma scena atsiras prie Juozo Gruodžio konservatorijos, ties Vilniaus gatve, kur visą dieną muzikuos J.Gruodžio konservatorijos moksleiviai.

Šokių scenoje, prie Nacionalinio Kauno dramos teatro, pirmą kartą vyks salsos, lindihopo pamokos, kurias ves mokytojai iš Vilniaus, o didelio populiarumo praėjusiais metais sulaukusi gatvės šokių kovų konkurso „Prove Yor Grove# 3“ programa pratęsta viena valanda“, – teigė „Džiazo gatvės“ koordinatorius.

Anot M.Ganusausko, Vilniaus gatvėje įsikursiančioje DJ scenoje muzikos gerbėjų laukia dar viena staigmena – svečias iš Prahos Goldstar, kurio sugebėjimai miksuoti fanko kūrinius šokių aikštelėje abejingų nepalieka.

Balandžio 30-ąją VDU Didžiojoje salėje savo koncertą surengs Europos džiazo milžinu vadinamas Klausas Doldengeris. 79-erių Vokietijos saksofonininkas ir kompozitorius yra parašęs daugiau nei 2000 kūrinių ir surengęs per 5000 koncertų, sukūręs muziką daugiau nei 150 kino filmų ir TV serialų, 1971-aisiais jis įkūrė džiazo ir fjužin grupę “Passport“, kuri gyvuoja iki šiol ir balandžio 30-ąją pasirodys Lietuvoje.

Tarptautinę džiazo dieną užbaigti pakvies muzikinis klubas „Combo“, kuriame laukia švedų grupės „Koop Oscar Orchestra“ ir garsios Lietuvos atlikėjos Jazzu pasirodymas.

Dangų nušvies fejerverkas

Džiazo dieną vainikuos nemokami renginiai ir fejerverkai Vienybės aikštėje. Po atviru dangumi pasirodymus surengs šių metų TV projekto „Lietuvos balsas“ nugalėtoja Kotryna Juodzevičiūtė su grupe „Silent Blast“. Po jos pasirodymo scenoje tradiciškai – džiazo mados šou, kuriame išvysite dailės ir dizaino studijos „Mes“, Barboros Audėjaitytės ir Ugnės Skirpiariūtės, Dianos Rūtos Stankevičienės, Kristinos Petrovskajos, Kristinos Urbonaitės bei Sandros Klimašauskaitės drabužių kolekcijas džiazo tema.

Nemokamus renginius balandžio 30-ąją Vienybės aikštėje vainikuos Estijos festivalio „Jazzkaar“ dovana – grupė „State of Zoe“ ir dangų nušviesiantis šventinis festivalio fejerverkas.

Koncertuos Motinos dieną

Gegužės 1-ąją, kai bus minima Motinos diena, „Kaunas Jazz“ organizatoriai siūlo ir apsilankyti dar dviejuose nemokamuose koncertuose. Kauno sinagogoje skambės Giedriaus Kuprevičiaus ir Liutauro Janušaičio žydiško džiazo improvizacijos, Vytauto Didžiojo bažnyčioje sakralinės džiazo muzikos koncertą surengs viešnia iš Austrijos „Saedi“.

Kauno „Žalgirio“ arenoje pasirodymą surengs dešimčia „Grammy“ statulėlių apdovanoti JAV vokalo virtuozai grupė „Take 6“. Vienas žymiausių pasaulyje dainininkų kolektyvų į Lietuvą atvyksta su nauja programa, pristatydamas naująjį albumą „Believe“, kuriame kūrinį „You Know You’re In Love“ kartu su grupe įrašė legendinis dainininkas S.Wonderis. (LS)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.