Kauno simfoninis orkestro svečiai – norvegų muzikai

Kauno valstybinėje filharmonijoje penktadienio vakarą Kauno miesto simfoninis orkestras rengia koncertą, kuriame dalyvaus jo bičiuliai iš Norvegijos – smuikininkas Laurensas Weinholdas ir dirigentas Rune Bergmannas.

Kauno miesto simfoninis orkestras yra užmezgęs kūrybinius ryšius su Norvegijos muzikais.
Kauno miesto simfoninis orkestras yra užmezgęs kūrybinius ryšius su Norvegijos muzikais.
Smuikininkas L.Weinholdas koncertuoja daugybėje Europos koncerto salių.
Smuikininkas L.Weinholdas koncertuoja daugybėje Europos koncerto salių.
Geras Kauno miesto simfoninio orkestro bičiulis jau ne vienerius metus yra norvegų dirigentas R.Bergmanas.
Geras Kauno miesto simfoninio orkestro bičiulis jau ne vienerius metus yra norvegų dirigentas R.Bergmanas.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 6, 2016, 12:48 PM, atnaujinta May 26, 2017, 10:29 AM

Skambės Giuseppe Verdi uvertiūra iš operos „Nabukas“,  Maxo Brucho Škotiškoji fantazija smuikui ir orkestrui bei Antonino Dvorako Simfonija Nr. 7, d-minor op. 70.

Pristatydamas norvegų smuikininką, Kauno miesto simfoninio orkestro vadovas Algimantas Treikauskas pabrėžė, kad šis koncertuoja daugybėje Europos koncerto salių. Ne kartą vienoje scenoje solistas pasirodė ir su Kauno miesto simfoniniu orkestru. Jis gilinasi ne tik į klasikinę muziką, bet nepamiršta ir liaudies muzikos kūrinių bei šiuolaikinių jų interpretacijų, taip plėsdamas savo repertuarą.

Nors dar būdamas jaunas, L.Weinholdas jau spėjo pelnyti nemažai tarptautinių apdovanojimų. Būdamas vos penkerių metų, jis pirmą kartą į rankas paėmė smuiką. Sulaukęs devyniolikos, su pagyrimu baigė bakalauro, kiek vėliau – ir magistrantūros studijas. Ne kartą jam buvo skirta vardinė stipendija.

Geras Kauno miesto simfoninio orkestro bičiulis jau ne vienerius metus yra norvegų dirigentas R. Bergmanas. Kartu surengta nemažai koncertų tiek Lietuvoje, tiek Norvegijoje, tiek kitose šalyse. Ypač įspūdingą pasirodymą šis menininkas drauge su Kauno miesto simfoniniu orkestru bei solistais (bendradarbiaujant su „Fjord Cadenza“ festivaliu) dovanojo kauniečiams muzikos gerbėjams 2014 – ųjų birželį, švenčiant Norvegijos nepriklausomybės 200-ąsias metines.

„Su šiuo dirigentu esame surengę sėkmingus pasirodymus „Fjord Cadenza“ festivalyje ir 2014, ir 2015 metais. Mūsų kūrybinis bendradarbiavimas tęsiasi toliau. Kauno miesto simfoninis orkestras gavo pakvietimą ir jau rimtai rengiasi dalyvauti šiame festivalyje ir ateinančią vasarą. Į Norvegiją važiuosime rugpjūtį“, – sakė orkestro vadovas A. Treikauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.