Operos spektaklyje „Karmen“ Klaipėdoje – trijų kartų atlikėjai

Jau ši savaitgalį Klaipėdos muzikiniame teatras kviečia savo žiūrovus į išskirtinį atsisveikinimą su spektakliu. 1998 metais režisieriaus Eligijaus Domarko pastatyta Geoges'o Bizet opera „Karmen“ teatro žiūrovus džiugino iki šiol. Beveik 18 metų gyvavusiame spektaklyje dainavo žinomi operos solistai  Virgilijus Noreika, Vaidas Vyšniauskas, Algirdas Janutas, Inesa Linaburgytė. Operos spektaklis tikrai bus ypatingas, nes žiūrovai pamatys net trijų kartų Chosė ir Karmen. Pagrindines partijas dainuos V.Vyšniauskas, I.Linaburgytė, Audrius Rubežius, Eglė Šidlauskaitė, Aurimas Raulinavičius, Dalia Kužmarskytė bei kiti atlikėjai.

Scena iš operos spektaklio „Karmen“.
Scena iš operos spektaklio „Karmen“.
Scena iš operos spektaklio „Karmen“.
Scena iš operos spektaklio „Karmen“.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 6, 2016, 2:24 PM, atnaujinta May 26, 2017, 10:17 AM

Spektakliui diriguosiantis dirigentas Martynas Staškus neslėpė savo emocijų: „Tai, kad operos scenoje pamatysime net trijų kartų atlikėjus, kurie atliks pagrindinius vaidmenis, mane labai intriguoja. Iš pradžių išgirdęs tokią idėją, pasakysiu atvirai, šiek tiek suglumau. Per dvidešimt metų savo patirties man tikrai neteko dalyvauti tokiam spektaklyje, kita vertus, mane tai suintrigavo. Manau, kad tai intriguoja ne tik mane, bet ir klausytojus – per vieną spektaklį išgirsime tiek daug atlikėjų, daug skirtingų charakterių. Pati opera tam tikra prasme juk yra šou, o G.Bizet opera „Karmen“, mano asmeniniu požiūriu, artima operetės žanrui. Šioje operoje daug muzikinių numerių su savais šou elementais, tad skirtingų atlikėjų pasirodymas būtent šiai operai iš tiesų labai tinka.“

Paklaustas, ar sudėtinga dirbti su tokiu būriu žinomų atlikėjų, ar sudėtinga diriguoti tokiam spektakliui, M.Staškus nedvejojo: „Aš to net nevadinu darbu, tai – muzikavimas, kūryba. Muzikuoti ir kurti tiek su Lietuvos operos legendomis, tiek jaunais atlikėjais viename spektaklyje yra ypač įdomu. Su visais jais esu dirbęs atskirai, juos puikiai pažįstu. Esu tikras, kad šių atlikėjų pasirodymai papuoš spektaklį.“

Nors spektaklis Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro scenoje šį savaitgalį bus rodomas paskutinį kartą, dirigentas M.Staškus linkėjo, kad ši opera vėl atgimtų teatro scenoje.

Opera „Karmen“ . Gegužės 7 d. 18 val. 30 min. Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras.  Opera atliekama lietuvių kalba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.