Gyvas bulius operos scenoje? Koridą mėgstantys ispanai piktinasi

Operoje „Mozė ir Aronas“ vaidina ir gyvas bulius.<br>change.org
Operoje „Mozė ir Aronas“ vaidina ir gyvas bulius.<br>change.org
Operoje „Mozė ir Aronas“ vaidina ir gyvas bulius.<br>YouTube nuotr.
Operoje „Mozė ir Aronas“ vaidina ir gyvas bulius.<br>YouTube nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 12, 2016, 12:28 PM, atnaujinta May 25, 2017, 9:12 PM

Pernelyg didelis stresas gyvuliui, nusprendė ispanai, sužinoję, kad turės progą pamatyti gyvą bulių Arnoldo Schönbergo operoje Mozė ir Aronas“. Režisieriaus Romeo Castellucci Paryžiuje pastatytas spektaklis Ispanijos Karališkajame teatre bus rodomas nuo gegužės 24 iki birželio 17 dienos.

Peticiją, reikalaujančią uždrausti Madride rodyti operą, kurioje dalyvauja gyvas bulius, pasirašė virš 44 tūkst. žmonių. Tinklalapyje Change.org paviešintame dokumente reikalaujama atsisakyti operos «Mozė ir Aronas“ ar bent jau vietoje gyvūno panaudoti jo skulptūrą, muliažą.

„Bulius stovi po ryškiais prožektorių spinduliais, jis patiria visai nereikalingą stresą dėl garsaus triukšmo ir aplink jį vykstančio nuolatinio judėjimo ne tik per tas 15 minučių, kurias praleidžia scenoje, bet ir likusiu spektaklio bei repeticijų metu“, – rašo šią peticiją paskelbęs Jaime Alcázaras. Peticija adresuota Ispanijos kultūros ministrui ir Madrido merui.

Protestai lydėjo ir „Mozės ir Arono“ premjerą Paryžiuje praėjusių metų rudenį. Gyvūnų apsauga besirūpinančios organizacijos kreipėsi į Prancūzijos kultūros ministrą, prašydamos neberodyti operos. Jų manymu pusantros tonos sveriančiam buliui buvo sušerta sedatyvinių preparatų ar narkotikų, kad jį būtų galima lengviau kontroliuoti.

Karališkojo teatro Madride atstovas pareiškė, kad gyvūnui tikrai neduodama jokių specialių vaistų, rašo „The Local“. Pasak jo, bulių prižiūri du specialistai, kurie rūpinasi visais jo poreikiais – saugiu transportavimu, pašaru ir veterinarine priežiūra.

„Mozė ir Aronas“ – garsaus XX a. vokiečių kompozitorius A.Schönbergo trijų veiksmų opera, sukurta pagal Senojo Testamento istoriją. Opera liko neužbaigta, kompozitorius sukūrė tik du iš trijų sumanytų veiksmų. 2010 metais vengrų kompozitorius Zoltánas Kocsis užbaigė trečiąjį operos aktą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.