Kauno simfoninis orkestras su D. Chvorostovskiu susitiko Zagrebe

Kauno miesto simfoninis orkestras prieš keletą dienų grįžo iš koncertinės kelionės. Gegužės 13 d. per koncertą „Lisinski“ koncertų salėje Kroatijos sostinėje Zagrebe kartu su orkestro vyriausiuoju dirigentu Konstantinu Orbelianu į sceną kilo ir visame pasaulyje žinomas rusų baritonas Dmitrijus Chvorostovskis bei sopranas iš Lietuvos, geriausia jaunąja operos soliste išrinkta Asmik Grigorian.

Kauno miesto simfoninio orkestro vadovas A.Treikauskas džiaugiasi bendradarbiavimu su dainininke A.Grigorian.
Kauno miesto simfoninio orkestro vadovas A.Treikauskas džiaugiasi bendradarbiavimu su dainininke A.Grigorian.
Kauno miesto simfoninis orkestras koncertavo „Lisinski“ koncertų salėje Kroatijos sostinėje Zagrebe.
Kauno miesto simfoninis orkestras koncertavo „Lisinski“ koncertų salėje Kroatijos sostinėje Zagrebe.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-05-19 11:18, atnaujinta 2017-05-25 02:23

Kroatijos kompozitoriaus Vatroslavo Lisinskio garbei įkurta bei jo vardu pavadinta koncertų salė išsiskiria savo renginiais ir veikla. Ši muzikos šventykla estetiška, funkcionali, turi naujausią techninę įrangą. „Lisinski“ koncertų salę galima vadinti daugiafunkce erdve, kurioje vyksta kino premjeros, eksponuojami dailės kūriniai, rengiami tarptautiniai posėdžiai, forumai, seminarai.

Salė glaudžiai bendradarbiauja su Kroatijos kompozitorių sąjunga, Zagrebo muzikos akademija. Joje įsikūrę ir Zagrebo filharmonijos bei Kroatijos radijo ir televizijos simfoniniai orkestrai. Ši koncertų salė jau seniai savo veiklą išplėtė už Zagrebo bei Kroatijos ribų. Dėl įvairių koncertų, projektų ir kitos veiklos joje kroatų kultūra susijungia su kitomis pasaulio kultūromis. Per pastaruosius 38 metus ši koncertų salė surengė daugybę pasaulinio lygio koncertų, kuriuose dalyvavo pasaulinio pripažinimo sulaukę solistai ir kolektyvai. Tame sąraše yra ir Algimanto Treikausko vadovaujamas Kauno miesto simfoninis orkestras, kuris didžiuojasi turėdamas galimybę atstovauti savo miestui bei šaliai tokiuose tarptautiniuose projektuose.

Orkestras ir jo vyriausiasis dirigentas K.Orbelianas jau ne vienerius metus glaudžiai bendradarbiauja su rusų baritonu D.Chvorostovskiu. Solistas ne kartą viešėjo Lietuvoje. Per vieną viešnagę, bendradarbiaujant su JAV leidybos kompanija „Delos music“, įrašytas Giuseppe Verdi operos „Simonas Bokanegra“ studijinis albumas, kurį Niujorke leidžiamas žurnalas „Opera News“ pripažino 2015 metų geriausia kompaktine plokštele. Taigi solisto ir orkestro susitikimas „Lisinski“ koncertų salės scenoje buvo planuotas ir lauktas. Kitas orkestro ir solisto susitikimas įvyks birželio 29 d. Jūrmaloje. Kartu su orkestru bei D.Chvorostovskiu į sceną kils ir viena žymiausių Latvijos mecosopranų Elyna Garanča.

Kartu su D.Chvorostovskiu pasirodė ir gražiausias arijas atliko geriausia jaunąja operos soliste išrinkta A.Grigorian (sopranas). Solistė ne kartą koncertavo su Kauno miesto simfoniniu orkestru. Orkestro vadovas A.Treikauskas neabejoja, kad netolimoje ateityje bus bendrų projektų kartu su soliste, kuriuos pristatys Lietuvos ir kitų šalių žiūrovams.

Per koncertą Zagrebe solistai su orkestru atliko Michailo Glinkos, Piotro Čaikovskio, Sergejaus Rachmaninovo, Aleksandro Borodino, Antonino Dvořáko, Antono Rubinšteino, G.Verdi, Giacomo Puccini kūrinius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?