„Kaunas Jazz“ vasaros koncertai liesis po atviru dangumi

Vienas didžiausių Lietuvos džiazo festivalių „Kaunas Jazz“ rengiamas pavasarį, tačiau liepos ir rugpjūčio mėnesiais taip pat nepamirš savo gerbėjų.

Šį ketvirtadienį „Kaunas Jazz“ scenoje pasirodys dainininkė Monika Liu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Šį ketvirtadienį „Kaunas Jazz“ scenoje pasirodys dainininkė Monika Liu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

2016-07-25 20:20, atnaujinta 2017-05-17 19:33

Festivalis rengia tris vasaros koncertus, kuriuose už nedidelę kainą arba išvis nemokamai kviečia išgirsti talentų  iš Lietuvos ir užsienio.

Šio sezono staigmena – vienas koncertų vyks ne Kaune, o Žaslių miestelyje, kuriame „Kaunas Jazz“ vėliava iki šiol niekada nebuvo iškelta.

Pakvietė kylančią žvaigždę

Ketvirtadienį, liepos 28-ąją, koncertą Kauno Senamiesčio kiemelyje surengs gabūs Lietuvos muzikantai.

Čia grosiantys „The Schwings“ – jau neblogai žinomi gyvos muzikos koncertų lankytojams. Saksofonininko Remigijaus Rančio suburtas trio atlieka džiazo muziką su užuominomis į Balkanų kraštų ritmus.

Kaune kartu su šia grupe pasirodys vis daugiau dėmesio sulaukianti dainininkė – Londone gyvenanti lietuvė Monika Liu, užpernai sužibėjusi LRT televizijos konkurse „Auksinis balsas“.

Pernai debiutinį mini albumą „I Am“ išleidusi dainininkė jame eksperimentavo su elektronine popmuzika, o šiuo metu kuria naują repertuarą. Kaune ji atliks programą, artimą džiazui.

Lietuvoje – kaip namie

Rugpjūčio 18-ąją ten pat, o rugpjūčio 21-ąją – Žaslių bažnyčios slėnyje koncertuos žinomas gitaros virtuozas iš Argentinos Hernanas Romero kartu su lietuvių saksofonininku Kęstučiu Vaiginiu ir bosistu Domu Aleksa.

Dešimt albumų su vienu garsiausių pasaulio gitaristų Alu Di Meola įrašęs H.Romero šiandien muzikos pasaulyje geidžiamas kūrėjas, instrumentininkas ir prodiuseris, nuolat koncertuose atliekantis įvairias muzikines programas.

Dviem „Grammy“ statulėlėms nominuotas muzikantas turi daugybę pasiūlymų koncertuoti, tačiau Lietuvoje lankosi kone kasmet – jau keliolika metų.

Jo pažinties su Lietuva istorija – kiek kurioziška. Į „Kaunas Jazz“ festivalį jis bandė atvykti be vizos – mat muzikanto vadybininkė buvo įsitikinusi, kad H.Romero yra JAV, o ne Argentinos pilietis.

„Kaunas Jazz“ rengėjams naktį pavyko sukelti ant kojų Užsienio reikalų ministerijos pareigūnus – vizą atvykęs muzikantas gavo Vilniaus oro uoste ir koncertas įvyko.

Daug nervų sugadinusi istorija virto muzikanto ir „Kaunas Jazz“ komandos bičiulyste.

Būtent per šį festivalį jis susipažino su K.Vaiginiu. Vėliau, kai lietuvis studijavo Niujorke, H.Romero pradėjo su juo groti klubuose. Ši muzikinė draugystė nenutrūksta iki šiol.

Budins mažą miestelį

„Kodėl bus koncertas Žasliuose? Tai gražus miestelis. Esu ten lankęsis ir anksčiau – ten gyvena mano gerai pažįstamas kompozitorius Gracijus Pauga. Bet tik šįmet pirmą sykį pamačiau, kad ten yra labai graži vieta, natūralus amfiteatras prie ežero. Tobulai tinka koncertams.

Pasikalbėjome su vietos bažnyčios vadovu, seniūnu. Mintys sutapo, radome bendrą kalbą, todėl rugpjūtį ten bus koncertas. Gal tai kam nors padės ir atrasti šį miestelį, į kurį lėkdami greitkeliu dažniausiai neužsukame“, – svarstė J.Jučas.

Surengs vasaros išlydėtuves

2017-ųjų „Kaunas Jazz“ planai dėliojami jau dabar. Festivalis turi sutartis su dviem ryškiomis džiazo žvaigždėmis iš užsienio, kurios koncertuos pavasarį. Kas jos, žadama atskleisti rudens pradžioje.

Tačiau džiazas dar nesibaigs ir šįmet – tradiciškai „Kaunas Jazz“ koncertai vyksta ir rudenį. Šįkart rudeninė „Kaunas Jazz“ sesija rugsėjo 10-ąją įvyks Kauno Laisvės alėjoje ir senamiestyje.

„Visi koncertai ten bus nemokami, be to, pristatysime naują dokumentinį filmą apie festivalį. Tai bus lyg vasaros išlydėtuvės su džiazo muzika“, – sakė J.Jučas.

„Kaunas Jazz“ vasaros koncertai. „The Schwings“ ir Monika Liu – liepos 28 d. 19 val. Kaune, Senamiesčio kiemelyje;

H.Romero, K.Vaiginis ir D.Aleksa - rugpjūčio 18 d. 19 val. Kaune,  Senamiesčio kiemelyje ir rugpjūčio 21 d. 16 val. –  Žaslių bažnyčios slėnyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.