D.Ibelhauptaitė: M. Rojus – ne vienintelė bomba „Bohemoje“

Penktadienį ir šeštadienį Palangos koncertų salėje bus rodoma kitokia „Bohema“. Režisierė statytoja Dalia Ibelhauptaitė, prieš dešimtį metų pastačiusi šią G.Puccini operą su dirigentu Gintaru Rinkevičiumi, dabar ją perkelia į pajūrį pasitelkusi Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro kolektyvą ir žinomus jaunus solistus.

M.Vitulskis džiaugiasi, kad su V.Miškūnaite dainuos vienoje scenoje.<br>A.Pilaitienės nuotr.
M.Vitulskis džiaugiasi, kad su V.Miškūnaite dainuos vienoje scenoje.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Premjeros išvakarėse – (iš dešinės) D.Ibelhauptaitė, M.Vitulskis, V.Miškūnaitė, A.Pilibavičiūtė ir M.Rojus.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Premjeros išvakarėse – (iš dešinės) D.Ibelhauptaitė, M.Vitulskis, V.Miškūnaitė, A.Pilibavičiūtė ir M.Rojus.<br>A.Pilaitienės nuotr.
M.Rojus ir A.Pilibavičiūtė.<br>A.Pilaitienės nuotr.
M.Rojus ir A.Pilibavičiūtė.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Aušra Pilaitienė

2016-08-04 18:41, atnaujinta 2017-05-16 20:58

Šiuo spektakliu pradedamas tradicinis Klaipėdos muzikinio teatro festivalis „Muzikinis rugpjūtis pajūryje“.

D.Ibelhauptaitė pripažino nudžiugusi, kai sulaukė uostamiesčio teatro vadovo Jono Sakalausko skambučio ir pasiūlymo statyti „Bohemą“ pajūryje.

„Manau, būna dalykų, kurie nulemti likimo. Kai prieš dešimt metų su maestro Gintaru Rinkevičiumi pastatėme „Bohemą“, nesitikėjome, kad ją lydės tokia sėkmė. Jono skambutis, kurio sulaukiau prieš pusmetį, buvo drąsus žingsnis. Jis mane įtikino, kad legendinė „Bohema“ gali atgimti, gali atvesti į sceną naujų solistų kartą. Man buvo priimtina, kad „Bohema“ atgims būtent pajūryje. Visada norėjome pasiekti šio krašto žmones, kurie galbūt ne visuomet gali atvažiuoti į Vilnių pamatyti mūsų darbų. Tikimės, kad naujasis pastatymas išaugins dar vieną solistų kartą. Ankstesnioji per dešimtmetį išplaukė į tarptautinius vandenis: daugiau kaip dvidešimt Lietuvos solistų dainuoja didžiausiose Europos scenose“, – sakė D. Ibelhauptaitė.

Režisierė džiaugėsi, kad pagrindinį Rudolfo vaidmenį atlieka Merūnas Vitulskis.

„Su juo susijusi viena slapta istorija. Merūną nusižiūrėjau dar 2007- aisiais, už tai esu dėkinga televizijai. Visi sakė, kad kažkokiame projekte dalyvauja vienas vaikinas, kuris man tikrai patiks. Tas vaikinas man tikrai patiko, bet žinojau, kad jis turi daug darbo. Prieš kokius 4-5 metus pradėjome draugauti, užsimezgė ryšys. Tada ir pagalvojau, kad reikia jį kažkaip suvilioti. Sėdau Londone į traukinį, nuvažiavau į Prancūziją, kartu praleidome pusdienį ir štai – dirbame kartu“, – pasakojo D.Ibelhauptaitė.

Pasak M. Vitulskio, jis planavo du vasaros mėnesius atostogauti, kuo daugiau laiko praleisti su šeima. Tačiau sulaukęs pasiūlymo vaidinti „Bohemoje“ ir repetuoti pajūryje, pagalvojo, kad tai puiki proga palavinti balsą.

„Be to, „Bohema“ turi ypatingą aurą, tai opera, kuri tiesiog įtraukia. Labai džiaugiuosi, kad galiu dirbti su Viktorija Miškūnaite, kuriančia Mimi vaidmenį. Kartais susitikdavome, pakalbėdavome, kad reiktų kartu pasidarbuoti ir štai – mes vienoje scenoje“, – džiaugėsi M. Vitulskis.

J. Sakalausko teigimu, atgimstančioje „Bohemoje“ pasirodys geriausi jaunosios kartos Lietuvos solistai. Tarp jų ir Klaipėdos muzikinio teatro solistas Mindaugas Rojus, kuriantis Marčelo vaidmenį.

„Žinojau, kad Dalia visus spaus kaip ir jį“, – J. Sakalauskas prisiminė prieš aštuonerius metus vykusį televizijos projektą „Triumfo arka“.

Jame dalyvavo ir M.Rojus. Po jo pasirodymų pasipildavo D.Ibelhauptaitės kritika.

„Iki šiol negaliu ramiai miegoti, lankausi pas gydytojus, – juokavo M.Rojus. – Iš tikrųjų – jaučiuosi fantastiškai“.

D.Ibelhauptaitė tikino, kad šio solisto pasirodymas bus tikra bomba.

„Gal čia tas mūsų pasikalbėjimas prieš aštuonerius metus jį įkvėpė. Mindaugo vaidmuo tikrai bus bomba. Bet tų bombų bus dar daugiau“, – intrigavo režisierė.

Kostiumus spektakliui sukūrė Juozas Statkevičius, dekoracijas – britų scenografas Dickas Birdas, klaipėdietiškojo pastatymo režisierius Gediminas Šeduikis.

„Bohema“ bus rodoma Palangos koncertų salėje.

„Klaipėdos muzikinio teatro salė yra per maža šiam pastatymui, o uostamiestyje kitos tinkamos vietos tokiam spektakliui nėra. Galiu pasidžiaugti, kad mūsų teatro rekonstrukcijai kitiems metams skirti pinigai. Turėsime modernų teatrą su išskirtine akustika. Išskirtiniam teatrui reikia ir išskirtinių projektų“, – kalbėjo J.Sakalauskas.

Klaipėdos muzikinis teatras festivalio „Muzikinis rugpjūtis pajūryje“ metu pateiks ir daugiau intriguojančių kūrinių muzikos gurmanams. Saloninės muzikos gerbėjai kviečiami į neapolietiškų dainų vakarą Prano Domšaičio galerijoje.

Simfoninės muzikos ir šokio projektas „Ugninės sielos“ bus parodytas Nidoje ir Klaipėdoje, Laikrodžių muziejaus kieme.

Baigiamasis festivalio akordas rugpjūčio 14-ąją nuskambės Šv.Pranciškaus Asyziečio koplyčioje – čia pirmąkart bus atlikta kompozitoriaus Alvido Remesos septynių dalių simfonija – oratorija „Assumptiones“ ir kiti kūriniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.