Dešimtąjį sezoną „bohemiečiai“ pradės spektakliu „Trubadūras“

Pradėdamas jubiliejinį,

Dalia Ibelhauptaitė.<br>D.Umbraso nuotr.
Dalia Ibelhauptaitė.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 10, 2016, 11:20 AM, atnaujinta May 16, 2017, 8:22 AM

Šis Dalios Ibelhauptaitės ir Gintaro Rinkevičiaus pastatymas žiūrovų susidomėjimu ir gausa prilygsta jų „Bohemai“ – per metus „Trubadūrą“ spėjo išvysti 15 000 žiūrovų.

Pagrindinius įsimylėjėlių Leonoros ir Manriko vaidmenis atliks A.Grigorian ir po kelių darbo metų Vokietijos scenose sugrįžusi Sandra Janušaitė, jau gerai VCO publikai pažįstamas Sergejus Poliakovas (Rusija) ir pirmą kartą – Kristian Benedikt, per pastaruosiuos metus spėjęs atlikti pagrindinius vaidmenis Londono, Sankt Peterburgo, Monrealio operos teatruose ir Savonlinos festivalyje.

Scenoje matysime ir Laimoną Pautienių – grafą di Luną. Tragiško likimo čigonės Azučenos istorijos pasakoti grįš šiuo vaidmeniu debiutavusi Jovita Vaškevičiūtė. O istoriją pasakoti pradės nepakeičiamas bosas – Tadas Girininkas.

Šiemet „Vilnius City Opera“ nepailstamai dirba ištisus metus, – jų vasara buvo skirta „Bohemos“, dabar jau tituluojamos dešimtmečio operos pastatymu, perkėlimui į pajūrį. Ir šį kartą „Bohema“ su kaupu pateisino žiūrovų lūkesčius.

Dar visai neseniai nedideles solines partijas VCO spektakliuose atlikę jauni solistai būtent šią vasarą tapo naujosios „Bohemos“ ašimi. Tai – Viktorija Miškūnaitė, nematytomis aktorinėmis ir vokalinėmis spalvomis atsiskleidusi Mimi vaidmenyje, Šarūnas Šapalas, sukūręs net du – Marčelo ir Šonaro vaidmenis, subtiliu Miuzetės atlikimu nustebinusi Aistė Pilibavičiūtė ir Kasparas Damulis.

Kaip tikri „bohemiečių“ šeimos nariai, šiandien jau tvirtai žengiantys operos scenose, jie grįžta ir į „Trubadūro“ spektaklius, kuriuose prieš porą metų pradėjo savo karjerą. Kartu su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, vadovaujamu maestro G. Rinkevičiaus, režisierės surinkta puikių solistų komanda žiūrovams pasakos amžiną meilės, keršto ir neapykantos istoriją.

Šis sezonas „Vilnius City Operai“ – ypatingas. Šiemet trupė švenčia 10 metų jubiliejų. Naujų ir iššūkių kupinų planų niekuomet nestokoję kūrėjai siekia tęsti savo tradicijas ir toliau stebinti žiūrovus kitokiu požiūriu.

„Prieš 10 metų buvome tie, kurie visiškai netikėtai, su absoliučiai nauja energija, įsiveržėme į gana mažą Lietuvos operos pasaulį ir labai norėjome sukurti alternatyvų požiūrį į tuo metu gana sustabarėjusį operos žanrą. Žinau, kad mūsų komanda visada sieks išlikti drąsiais, jaunatviškais ir smalsiais, tačiau tai, kas mums dabar tampa svarbiau nei bet kada, yra kokybė ir profesionalumas.

Šį, jubiliejinį, sezoną esame išsikėlę kaip niekada didelių uždavinių, kuriuose privalo derėti eksperimentas ir kokybė. Manau, kad šekspyriškos tragedijos masteliui prilygstančiame „Trubadūre“ yra vienas iš pavyzdžių, nuo kurių norisi pradėti. Toliau seks dvi Dž. Pučinio operos, Claude'o Debussy „Pelėjas ir Melisanda“ bei sezono premjera – Charles'io Gounod „Faustas“. Tai – jau suaugusio teatro veidas.

Kolektyvui, neturinčiam jokio valstybinio finansavimo, turėti tokį repertuarą ir išgyventi 10 metų – didelis iššūkis, bet mes niekada neprarandame vilties, kad ateis diena, kai mūsų veikla bus pastebėta ne tik tūkstantinių žiūrovų minių, bet ir kultūros politiką formuojančių ir finansavimą kuruojančių organizacijų“, – kalbėjo D.Ibelhauptaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.