Violeta Urmana gimtadienį atšventė įspūdingoje kompanijoje

Net ir garsiausių pasaulio operos teatrų primadonai Violetai Urmanai dar atsiranda neišbandytų elitinių scenų. Vakar artistės balsas pirmą kartą nuskambėjo viename žymiausių JAV – Tanglevudo festivalyje.

Dvi operos primadonos – lietuvė V.Urmana (dešinėje) ir latvė K.Opolais – susitiko Amerikoje.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Dvi operos primadonos – lietuvė V.Urmana (dešinėje) ir latvė K.Opolais – susitiko Amerikoje.<br>Asmeninio albumo nuotr.
V.Urmana su A.Nigro (stovi kairėje) su „Aidos“ kūrėjais (tupi A.Nelsonas).<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
V.Urmana su A.Nigro (stovi kairėje) su „Aidos“ kūrėjais (tupi A.Nelsonas).<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Tanglevudo festivalio rezidentai: A.Nelsonas diriguoja Bostono simfoniniam orkestrui.<br>Tanglevudo festivalio nuotr.
Tanglevudo festivalio rezidentai: A.Nelsonas diriguoja Bostono simfoniniam orkestrui.<br>Tanglevudo festivalio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Asta Andrikonytė

Aug 21, 2016, 10:22 AM, atnaujinta May 15, 2017, 7:58 AM

Violeta dainavo Amneris koncertinėje „Aidoje“ su Bostono simfoniniu orkestru, diriguojamu latvio Andrio Nelsono. Aidą įkūnijo maestro žmona Kristinė Opolais.

Įdomu, kad šiame 79-ojo Tanglevudo festivalio projekte dalyvavo net 17 sutuoktinių porų, tarp jų – septynios orkestro muzikantų ir aštuonios festivalio choristų. Be to, solistų ansamblyje dainavo V.Urmanos vyras tenoras Alfredo Nigro, atlikęs Pasiuntinio vaidmenį.

Ištikimasis Alfredo būtinai turėjo būti šalia – juk koncerto išvakarėse Violeta šventė savo 55-ąjį gimtadienį.

Už artistės pečių – jau keli įstabios karjeros dešimtmečiai. Ji, atrodytų, pasiekė visa, apie ką gali svajoti dainininkė, įgyvendino turbūt visas savo muzikines ambicijas. V.Urmana įeis į operos istoriją kai viena nedaugelio solisčių, dainavusių tiek vokišką, tiek itališką repertuarą ir sopranu, ir mecosopranu.

O jos balsas tebežydi. Po G.Verdi „Trubadūro“ spektaklių Veronos arenoje Italijoje šį rugpjūtį italų spauda pavadino jos sukurtą Azučenos paveikslą tobulu, žavėjosi dainininkės vokaline meistryste, scenos charizma ir elegancija.

Akivaizdu, kad solistė nė neketina persimesti į gėlių auginimą ir virtuvės malonumus, kaip žadėjo, kai apleis noras dainuoti. Jos tvarkaraštyje mirga garsios salės, žymiausių dirigentų vardai, repertuaras – nuo P.Mascagni iki I.Stravinsky‘o.

Šiemet V.Urmana jau sėkmingai pasirodė Niujorko „Metropolitan Opera“, Vienos valstybinės operos ir „Musikverein“, Romos operos, Helsinkio muzikos centro, Provanso Ekso (Prancūzija) ir kitose scenose su Fabio Luisi, A.Nelsonu, Daniele Rustioni, Philipe‘u Jordanu, Esa Pekka Salonenu ir kitais iškiliais dirigentais.

Netrukus dainininkės laukia G.Verdi Requiem su Londono simfoniniu orkestru ir Gianandrea Noseda Barselonos „Palau de la Musica“, „Aida“ Vienos operoje, dainų rečitalis Madrido „Teatro de la Zarzuela“.

„Gyvenu puikų gyvenimą. Ir tai nėra likimo dovana. Savo likimą kuriame patys. Svajokime ir įgyvendinkime savo svajones. Turėkime gyvenimo viziją. Kiekvienas mūsų sprendimas ir netgi mintis turi pasekmes mūsų gyvenime. Svarbiausia – gyventi pagal sveikus principus, padoriai kitų žmonių atžvilgiu“, – yra sakiusi artistė.

Ilgiausių, kūrybingų metų, miela Violeta!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?
Gyvai
Gyvai: Silvester Belt išlydėjimas į „Euroviziją“