Muzikantų maratone akordeonininkai sieks rekordo

Rugpjūčio 22–27 dienomis akordeonistas Martynas Levickis kviečia į Akordeono muzikos savaitės renginius. Publikos laukia šeši įsimintini lietuvių ir svečių iš Vokietijos, Norvegijos ir Ispanijos koncertai.

M.Levickis Vilniuje suburs pašėlusius akordeono virtuozus iš keturių Europos šalių.<br>G.Žilinsko nuotr.
M.Levickis Vilniuje suburs pašėlusius akordeono virtuozus iš keturių Europos šalių.<br>G.Žilinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Aug 22, 2016, 11:01 AM, atnaujinta May 15, 2017, 5:49 AM

Šio festivalio idėja – atskleisti akordeoną kaip universalų instrumentą, puikiai skambantį tiek solo, tiek ansamblyje, tobulai tinkamą šiuolaikinei muzikai.

Be to, pasak M.Levickio, festivalis ieško naujų koncertų vietų, scenos veidų ir klausytojų.

Akordeono muzikos savaitės dalyviai vilniečiams ir miesto svečiams kasdien pristatys vis kitokį originalų performansą. Tačiau pirmiausia jie susitiks Beatos Nicholson kulinarijos studijoje ir kartu apžvelgs unikalią festivalio virtuvę.

„Beatos padedami visi gaminsime savo nacionalinius patiekalus. Juos pagardinsime muzikiniais linkėjimais. Tai bus tarsi degustacija – ragausime po mažą kąsnelį to, kas vėliau bus patiekta visos savaitės muzikiniame meniu“, – pasakojo festivalio meno vadovas M.Levickis.

Rugpjūčio 23-iąją Vilniaus paveikslų galerijos kieme jis pats surengs pasirodymą su Europoje graibstomu saksofonininkų kvartetu „Signum“ iš Vokietijos.

„Signum“ skleidžiami garsai priverčia suklusti. Reikia pamatyti, kaip jie groja. Susipažinę Ženevoje, mes vėliau pratęsėme bendradarbiavimą Kelne. Mačiau, kokie kūrybingi šie muzikantai, kaip gina savo idėjas. Dėl to kartais kildavo ir ginčų, bet muzika tik laimėdavo.

Vilniaus koncertui parengta programa – tai džentelmenų muzikinis dialogas, paremtas Johanno Sebastiano Bacho, Astoro Piazzollos, George’o Gershwino kūryba“, – sakė M.Levickis.

Ne ką mažiau intriguoja festivalio koncertas, rugpjūčio 24 dieną vyksiantis Vilniaus geležinkelio stotyje. Laukiamojoje salėje pasirodys norvegų duetas „Julie & Andreas“ – susitiks svajinga arfa ir temperamentinga bandonija.

Melodingame performanse „Piko valanda“ naujai atsiskleis ne tik klasikiniai kūriniai, bet ir originali dueto kūryba.

Lietuvai festivalyje atstovaus soprano Dovilės Kazonaitės ir akordeonisto Tado Motiečiaus duetas. Rugpjūčio 25 dieną jie pakvies į siurrealistinę misteriją „Žemė prašė, kad žmonės mirtų“ Energetikos ir technikos muziejaus salėje.

Rugpjūčio 26 dieną triukšmingą vakarėlį „Fiesta de la noche“ Vilniaus mokytojų namų kieme surengs instrumentinis trio „Malandro Club“ iš Ispanijos. Trimito, kontraboso ir akordeono pietietiškam šėlsmui vadovaus visame pasaulyje pripažinimą pelnęs kompozitorius Gorka Hermosa.

Akordeono muzikos savaitę užbaigs tradicinis muzikantų maratonas. 2014 metais jis buvo įtrauktas į Lietuvos rekordų knygą kaip ilgiausiai trukęs akordeono muzikos koncertas. Tąsyk muzikantai griežė nesustodami 5 valandas ir 18 minučių. Gal šiemet pavyks pagerinti rekordą? Azartiškame maratone, kuris vyks rugpjūčio 27 dieną nuo 15 val. Šv.Kotrynos bažnyčioje, gali dalyvauti kiekvienas, sugebantis groti šiuo instrumentu – tereikia užsiregistruoti. Įėjimas į šį koncertą – nemokamas.

Akordeono muzikos savaitė įvairiose sostinės erdvėse vyks rugpjūčio 22–27 d. Bilietų kaina – 10–15 Eur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.