Į tenorų karaliaus Placido Domingo pasaulinę turnė pakviesta ir lietuvė

Kitų metų koncertų kalendoriaus kuminacija taps legendinio Placido Domingo „Aidos“ projektas, keliausiantis per pasaulio stadionus.

(Iš kairės) P.Domingas, V.Urmana, E.Schrottas pristatė būsimąją „Aidą“ spaudos konferencijoje Vienoje.<br>A.Tischlerio nuotr.
(Iš kairės) P.Domingas, V.Urmana, E.Schrottas pristatė būsimąją „Aidą“ spaudos konferencijoje Vienoje.<br>A.Tischlerio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-05 11:33, atnaujinta 2018-02-10 00:39

Vienoje surengtoje spaudos konferencijoje projekto meno vadovas 75 metų P.Domingo prisipažino visada svajojęs apie tokį operos reginį plačiajai auditorijai, o šiai turnė rengęsis net dvejus metus. Ji bus skirta solisto sceninės karjeros 50-mečiui.

Vienas garsiausių visų laikų operos tenorų P.Domingo dėl savo įspūdingo repertuaro yra patekęs  į Guinnesso rekordų knygą: per operinę karjerą jis sukūrė 147 skirtingus vaidmenis, daugiau kaip 3 800 kartų kilo į sceną.

Radamesas Giuseppe’s Verdi „Aidoje“ buvo vienas pirmųjų ispanų tenoro vaidmenų. Šioje operoje solistas debiutavo 1967-ųjų gegužę Hamburge ir dainavo iki pat 9-ojo dešimtmečio pabaigos visame pasaulyje. Tai vienas dažniausiai P.Domingo kurtų personažų, o „Aida“ – dažniausiai jo diriguojama opera.

Tad neatsitiktinai būtent šį veikalą legendinis tenoras pasirinko pasaulinei turnė, kuria kitąmet paminės savo sceninės karjeros 50-metį.

Projektas užmoju turėtų užtemdyti net roko gigantų „Rolling Stones“ ir „U2“ šou po atviru dangumi. Jis įtrauks per 800 artistų – 90 orkestrantų, 150 choristų, 85 šokėjus, per 500 statistų. Senovės Egiptas atgis milžiniškose LED projekcijose (scenografas – austras Manfredas Waba).

Apskaičiuota, kad operos techniką bei rekvizitą vien Vokietijoje gabens apie 90 sunkvežimių. „Aidą“ režisuos italas Stefano Trespidi, jau sukaupęs tokios patirties Veronos arenoje. Šiame amfiteatre , diriguojant P.Domingo, Amneris „Aidoje“ dainavo Violeta Urmana. Ji pakviesta ir dabar į garsiojo tenoro komandą. Amneris, be jos, taip pat dainuos garsūs mecosopranai Jekaterina Gubanova ir Daniela Barcellona.

Spektakliuose pasirodys daug rinktinių solistų – Kristin Lewis ir Marie Jose Siri (Aida), Roberto Alagna ir Fabio Sartori (Radamesas), Ambrogio Maestri (Amonasras) ir Erwinas Schrottas (Ramfis).

Turnė prasidės gegužės 27 d. Gelzenkirchene, po to keliaus į Hamburgą, Vieną, Frankfurtą, Miuncheną, Briuselį, Paryžių, Stokholmą.

Parengė Asta Andrikonytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti