Dmitrijaus Chvorostovskio sveikata negerėja: atšaukiami spektakliai

„Dėkoju jums už meilę, žinutes ir palinkėjimus. Jūsų parama man – visas pasaulis“, – taip kreipėsi į savo draugus, gerbėjus ir kolegas garsus rusų baritonas 54 metų D.Chvorostovskis socialiniame tinkle „Facebook“.

D.Chvorostovskis atšaukė savo artimiausius spektaklius.<br>T.Bauro nuotr.
D.Chvorostovskis atšaukė savo artimiausius spektaklius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 11, 2016, 8:55 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:15 PM

Dainininkas jau pusantrų metų kovoja su smegenų vėžiu. Per tą laiką jis surengė daug reikšmingų pasirodymų įvairiose pasaulio šalyse, neseniai labai sėkmingai padainavo Žermoną keturiuose „Traviatos“ spektakliuose Vienos valstybinėje operoje. Tačiau grįžusiam namo į Londoną D.Chvorostovskiui medikai patarė pailsėti ir sutelkti dėmesį į sveikatos problemas.

„Man labai skaudu atšaukti pasirodymus teatruose, bet dėl pusiausvyros sutrikimų, susijusių su liga, privalau tai padaryti. Viliuosi, kad ši pertrauka bus naudinga gydantis“, – aiškino solistas.

Jis patikino gerbėjus ir toliau rengsiąs koncertus, rečitalius, įrašinėsiąs muziką. „Dainavimas yra mano gyvenimas. Aš noriu džiuginti juo žmones visame pasaulyje“, – pabrėžė D.Chvorostovskis.

Dainininkas žada nepraleisti gruodžio 14-osios projekto „Chvorostovskis ir draugai“ Maskvos Kremliaus rūmų salėje. Šiemet šis projektas mini 10-ąsias metines ir gruodį dar turėtų aplankyti Sankt Peterburgo „Oktiabrskij“ koncertų salę, Krasnojarską ir Jekaterinburgą.

Tačiau Dmitrijui teko atšaukti savo debiutą Maskvos didžiajame teatre, Giuseppe Verdi operoje „Don Karlas“. Jo neišgirsime ir „Eugenijaus Onegino“ transliacijoje iš „Metropolitan Opera“ balandžio 22-ąją – rusą pakeis švedų baritonas Peteris Mattei.

Parengė Austė Radžiūnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.