Tarp „Grammy“ nominantų – trylikametis džiazo pianistas

Indonezietis berniukas Joey Alexanderis (tikrasis vardas – Josiah Alexander Sila) tapo sensacija prieš porą metų, kai Wyntonas Marsalisas pirmą kartą jį pakvietė pagroti Niujorko Lincolno centro džiazo koncerte. Jau tada šio Centro bigbendo vadovas, legendinis džiazo trimitininkas pavadino mažąjį virtuozą genijumi, reiškė susižavėjimą jo įstabia muzikine išmintimi ir skambinimo logika.

Joey Alexanderis dėl „Grammy“ varžosi su džiazo milžinais.<br>AFP nuotr.
Joey Alexanderis dėl „Grammy“ varžosi su džiazo milžinais.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2016, 6:28 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:02 PM

J.Alexanderis nuo šešerių groja džiazą. Jo talentą įvertino Herbie Hancockas, Billas Clintonas ir Barackas Obama. Būdamas 11-kos Joey išleido savo pirmąjį albumą ir tapo pirmuoju indoneziečiu, patekusiu tarp JAV „Billboard“ pažibų. Pernai jis pasirodė Monrealio ir Niuporto džiazo festivaliuose.

Tačiau didžiausio pripažinimo vunderkindas sulaukė šiemet, kai antrasis jo albumas „Countdown“ buvo nominuotas „Grammy“ džiazo kategorijoje už geriausią solo improvizaciją. Dėl apdovanojimo jaunasis virtuozas varžosi su tokiais džiazo gigantais kaip pianistai Bradas Mehldau, Fredas Herschas, gitaristas Johnas Scofieldas ir saksofonininkas Ravi Coltrane‘as.

Šįkart „Grammy“ nominacijos – be lietuviškų akcentų. Užtat broliams latviams jose atstovauja net du dirigentai: Maris Jansonas su Amsterdamo „Concertgebouw Orchestra“ nominuotas už Sergejaus Prokofjevo Penktąją simfoniją, Andris Nelsonas su Bostono simfoniniu – už Dmitrijaus Šostakovičiaus simfonijas Nr.5,8 ir 9.

Apdovanojimai bus teikiami vasario 12-ąją 84-ose kategorijose.

Parengė Asta Andrikonytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.