Operos ir baleto teatro geriausiųjų gretose – seni ir nauji veidai

Gruodžio 30-ąją Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre prieš Giuseppe Verdi operos „Traviata“ spektaklį surengta iškilminga Metų solistų apdovanojimų ceremonija.  Apdovanojimus jiems įsteigė privatūs mecenatai.

Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre pagerbti Metų solistai.<br>M.Aleksos nuotr.
Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre pagerbti Metų solistai.<br>M.Aleksos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-31 10:16, atnaujinta 2018-02-09 20:03

2016-ųjų Metų operos solistės apdovanojimą pelnė mecosopranas Eglė Šidlauskaitė už Eboli vaidmenį G.Verdi operoje  “Don Karlas“. Piniginę premiją šiam apdovanojimui įsteigė Nerija Kasparienė.

Metų baleto soliste išrinkta Olga Konošenko už Eglės vaidmenį Eduardo Balsio balete „Eglė žalčių karalienė“ ir Mersedes vaidmenį balete „Don Kichotas“. Šio apdovanojimo steigėja – ilgametė LNOBT baleto trupės rėmėja Raminta Kuprevičienė.

2016-ųjų Metų baleto vilties premija šiemet buvo padalyta dviem jauniems baleto solistams – Jeronimui Krivickui ir Jonui Lauciui. J.Krivickas ją pelnė už Rivaleno vaidmenį balete „Tristanas ir Izolda“, Žilvino – balete „Eglė žalčių karalienė“, Romeo – „Romeo ir Džuljeta“, J.Laucius – už Zygfrydo vaidmenį balete „Gulbių ežeras“ ir karaliaus Marko balete „Tristanas ir Izolda“.

Metų operos Vilties apdovanojimą pelnė sopranas Aistė Pilibavičiūtė už Miuzetės vaidmenį Giacomo Puccini operoje „Bohema“ ir Fraskitos vaidmenį Geoges'o Bizet operoje „Karmen“. 

Operos ir baleto Vilčių apdovanojimų premijas įsteigė LNOBT paramos fondas „Orfėjo lyra“, kurio direktorė – Nijolė Galinienė.

Simbolinių skulptūrėlių autorė – keramikė Violeta Ganusauskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.