Jaunas smuiko virtuozas įsikūnys į velniškąjį maestro

Sergejus Malovas 2009-aisiais laimėjo pirmąją vietą viename reišmingiausių muzikos konkursų Vilniuje – Jaschos Heifetzo smuikininkų konkurse, kuris šiandien sostinėje startuoja jau penktą kartą.

Smuikininkas S.Malovas.<br>Rengėjų nuotr.
Smuikininkas S.Malovas.<br>Rengėjų nuotr.
Smuikininkas S.Malovas.<br>Rengėjų nuotr.
Smuikininkas S.Malovas.<br>Rengėjų nuotr.
Smuikininkas S.Malovas.<br>Rengėjų nuotr.
Smuikininkas S.Malovas.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 13, 2017, 3:09 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 4:53 AM

Charizmatiškas virtuozas, griežiantis dar trimis kitais styginiais instrumentais – barokiniu smuiku, altu bei violončele da spalla – vėl atvyksta į Vilnių. Kovo 5 d. 18 val. „Vaidilos klasikos“ projekte jis pristatys Niccolo Paganini kapričų solo programą, kuri įkandama toli gražu ne kiekvienam smuikininkui.

S.Malovas užaugo Sankt Peterburgo muzikų šeimoje, baigė studijas Zalcburgo „Mozarteum“ ir Hannso Eislerio aukštojoje muzikos mokykloje Berlyne, kur gyvena iki šiol. Berlynas smuikininkui vis dar kelia susižavėjimą: „Kultūrinis gyvenimas Berlyne be galo turtingas ir spalvingas, džiaugiuosi čia kiekviena diena“.

Nuolat ieškantis naujų iššūkių ir dalyvaujantis įvairiuose projektuose Sergejus yra laimėjęs prestižinius W.AMozarto (2010), Michaelio Hillo (2011) smuikininkų konkursus, o 2010 m. pelnė pirmąją vietą alto konkurse Tokijuje. Be išskirtinio virtuoziškumo, šis atlikėjas stebina puikiu humoro jausmu bei gera fizine forma – jis daug plaukioja baseine, žaidžia futbolą, taip leisdamas tiek savo protui, tiek kūnui pailsėti.

S. Malovas atlieka labai skirtingų žanrų, epochų ir stilių muziką – nuo G.Gabrielio ir J. S.Bacho iki B.Bartoko ir A.Schnittke’s – ir perteikia ją klausytojams su išskirtine ekspresija bei vidine energija.

Jis yra grojęs solo su Londono filharmonijos, BBC simfoniniu, Bavarijos radijo, Helsinkio filharmonijos ir kitais elitiniais orkestrais, senosios muzikos programas Sergejus yra atlikęs su ansambliu „Akamus Berlin“. Atlikėjas jau ne kartą koncertavo pilnose Vilniaus kongresų rūmų, Lietuvos nacionalinės filharmonijos, Pažaislio muzikos festivalio salėse.

S. Malovo sugrįžimas į Lietuvą – labai lauktas. Vaidilos teatro kamerinė aplinka, puiki salės akustika bei atlikėjo ruošiamos staigmenos, žada publikai daug naujų potyrių.

Smuikininko Sergejaus Malovo koncertas Vaidilos teatre – kovo 5 d. 18 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.