Dainininkė Justina Gringytė sumanė ne vieną staigmeną

Tarptautinių operos apdovanojimų laureatė Justina Gringytė kameriniame vakare sostinėje įsikūrusioje Muzikos galerijoje ne tik dainuos, bet ir pristatys savo labdaros fondą bei jo pirmąją stipendininkę.

Solistė J.Gringytė įkūrė labdaros fondą, kad padėtų talentingiems vaikams.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Solistė J.Gringytė įkūrė labdaros fondą, kad padėtų talentingiems vaikams.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Solistė J.Gringytė įkūrė labdaros fondą, kad padėtų talentingiems vaikams.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Solistė J.Gringytė įkūrė labdaros fondą, kad padėtų talentingiems vaikams.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Asta Andrikonytė („Lietuvos rytas“)

Mar 11, 2017, 11:20 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 5:00 AM

„Seniai svajojau įsteigti labdaros fondą ir pagaliau tai padariau. Per metus spėjome jau nemažai nuveikti“, – džiaugėsi operos solistė J.Gringytė.

Labdaringa veikla jai tapo akstinu surengti neįprasto formato koncertą Vilniuje. Juk Justina dainuoja Londono Karališkojoje festivalio, Vigmoro salėse, Karališkojoje Kovent Gardeno operoje ir kituose garsiuose Europos teatruose.

Neseniai jos rečitalio Antverpeno festivalyje klausėsi sausakimša 1000 vietų salė. O kovo 16-ąją jos nuostabus mecosopranas liesis šimto vietų sostinės salytėje.

Rūpi ne tik solinė karjera

„Asmeninė karjera man sunkiai leistų koncertuoti šioje salėje – kiekvieną savo žingsnį turiu derinti su agente.

Tačiau Lietuvoje man rūpi ne tik solinė karjera – noriu padėti atsiskleisti ir tobulėti talentingiems vaikams.

Pati esu muzikantė, todėl žinau, koks svarbus jiems kiekvienas išėjimas į sceną, galimybė nuvažiuoti į konkursą, įsigyti gerą instrumentą. Labai džiaugiuosi, kad Muzikos galerijoje galėsiu pristatyti savo fondo pirmąją stipendininkę – devynmetę kanklininkę Tomą Mensevičiūtę“, – kalbėjo solistė.

J.Gringytė dar pati prisimena savo džiaugsmą, kai būdama Alytaus muzikos mokyklos mokinukė gavo paskambinti fortepijonu solo Vilniaus ir Kauno filharmonijose.

„Vaikams pasirodyti su profesionalais – didžiulis kūrybinis iššūkis ir impulsas. Labai svarbu brandinti jų atsakomybės jausmą, scenos pojūtį“, – įsitikinusi artistė.

Mėgsta bendrauti su publika

Justina prisipažino pasiilgusi intymaus bendravimo su publika. Mat operos scena ir milžiniškos salės, kuriose pastaruoju metu jai tenka dainuoti, nesuteikia tokių progų.

„Kontaktas su publika mane vilioja. Praeityje daug dainavau savo draugo, baleto primarijaus labdaros fondo renginiuose Jungtinėje Karalystėje. Jų metu vykdavo ir pokalbiai su klausytojais. Toks formatas ten labai populiarus. Bet gal ir lietuviai jau pajuto tokių koncertų poreikį, jei steigiamos kamerinės salės?“ – svarstė artistė.

Labdaros koncertuose Alytuje ji jau pabandė pabendrauti su publika, o dabar Vilniuje pati ves vakarą, pasakos apie kūrinius, savo fondą bei jo pirmąją stipendininkę.

Neapsiribos gimtuoju miestu

Koncertas bus įdomus ir muzikine programa. J.Gringytė dainuos ne tik populiarių operų arijas, bet ir Hectoro Berliozo dainų ciklo „Vasaros naktys“ kūrinius.

Be to, intriguoja susitikimas su jaunąja kanklininke T.Mensevičiūte. Pasak dainininkės, mergaitė tiesiog apstulbino konkurso žiuri savo talentu, nors dėl stipendijos varžėsi daug gabių alytiškių.

Alytaus muzikos mokyklos auklėtiniai ir ateityje galės pretenduoti į šią metinę stipendiją.

J.Gringytės fondas išrūpino Alytaus mokyklai ir naują koncertinį fortepijoną. Bet solistės labdaringa veikla neapsiribos jos gimtuoju miestu.

„Mano karjera susiklostė labai sėkmingai, likimas man lėmė sutikti fantastiškų pagalbininkų. Atėjo laikas ką nors atiduoti kitiems.

Džiugu, kad fondą įsteigiau dabar, o ne sulaukusi senyvo amžiaus“, – dėstė dainininkė.

Tiesa, kol kas jos fondui aukojama nedrąsiai – daug ką Justina daro savo asmeninėmis lėšomis. Tačiau tai jos neliūdina: „Aš ir nesitikėjau ko nors nuveikti svetimomis rankomis. Tikiu, kad pamažu fondo veikla įsisuks“, – vylėsi menininkė.

Jos idėjas bus galima paremti ir atėjus į koncertą Muzikos galerijoje. O talentams neabejingi žmonės gali paaukoti J.Gringytės fondui ir 2 proc. savo mokesčių.

J.Gringytės (mecosopranas), T.Mensevičiūtės (kanklės) ir R.Mikelaitytės-Kašubienės (fortepijonas) koncertas Muzikos galerijoje (Gedimino pr. 37) – kovo 16 d. 18 val. Bilietų kaina – 24–30 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.