„Metropolitan Opera“ vadovas kultūros ministrei: „Remiu Gintautą Kėvišą“

„Pono G.Kėvišo laimėjimai padidino Lietuvos kultūros reputaciją pasauliniu mastu. Aš didžiuojuosi galėdamas vadinti jį savo kolega ir entuziastingai jį remiu“, – viešame laiške kultūros ministrei Lianai Ruokytei-Jonsson pareiškė Niujorko „Metropolitan Opera“ vadovas Petris Gelbas.

„Metropolitan Opera“ vadovas P.Gelbas laišku kreipėsi į kultūros ministrę L.Ruokytę-Jonsson.<br>Archyvo nuotr.
„Metropolitan Opera“ vadovas P.Gelbas laišku kreipėsi į kultūros ministrę L.Ruokytę-Jonsson.<br>Archyvo nuotr.
P.Gelbas laišku kreipėsi į kultūros ministrę L.Ruokytę-Jonsson.<br>Archyvo nuotr.
P.Gelbas laišku kreipėsi į kultūros ministrę L.Ruokytę-Jonsson.<br>Archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 21, 2017, 4:50 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 12:40 PM

L.Ruokytė-Jonsson yra pareiškusi, kad nepasitiki LNOBT vadovu G.Kėvišu.

Tokia situacija privertė prabilti G.Kėvišo rėmėjus. Kiek anksčiau LNOBT vadovą parėmė Günteris Krämeris – tarptautiniu lygiu kuriantis teatro ir operos režisierius, dviejų Vilniuje pristatytų spektaklių („Žydė“ ir „Don Karlas“) autorius.

Antradienį laišką išplatino „Metropolitan Opera“ vadovas P.Gelbas. Pateikiame angliškai rašyto P.Gelbo laiško vertimą į lietuvių kalbą.

* * *

Brangi Ponia,

Gintautas Kėvišas, kaip puikus meno vadybininkas, yra svarbi ir gerbiama tarptautinės meno bendruomenės figūra. 2006 metais „Metropolitan Opera“ teatras su malonumu suvienijo jėgas su Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatru ir Anglijos nacionaline opera, kad kartu sukurtų garsųjį Anthony Minghellos spektaklį „Madam Baterflai“. Šis kūrinys pelnė pripažinimą visiems trims operos teatrams.

Pono G.Kėvišo ilgametė išskirtinė veikla užsitarnavo žymių muzikos pasaulio asmenų pagarbos tiek dėl Lietuvos operos, baleto ir festivalių nuostabaus pristatymo bei išmanios vadybos, tiek ir dėl jo bendradarbiavimo su kitais didžiaisiais teatrais visame pasaulyje.

Pono G.Kėvišo laimėjimai padidino Lietuvos kultūros reputaciją pasauliniu mastu. Aš didžiuojuosi galėdamas vadinti jį savo kolega ir entuziastingai jį remiu.

Pagarbiai

Peteris Gelbas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.