Koncertas pianistui Gintarui Januševičiui – tai nuotykis

Pianistas Gintaras Januševičius muzikos pasaulyje sužibo 2004-aisiais, tapęs jauniausiu prestižinio Monrealio muzikos konkurso finalininku.

G.Januševičius.<br>Rengėjų nuotr.
G.Januševičius.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 28, 2017, 12:53 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 12:49 AM

Konkurso metu jo skambintų Sergejaus Rachmaninovo „Etiudų-paveikslų“ op. 39 interpretaciją gyrė ne vienas pasaulinio garso pianistas, o šio atlikimo įrašą ir dabar tebetransliuoja įvairių šalių klasikinio radijo stotys, tačiau šį kartą balandžio 9 d. 18 val. Vaidilos teatre vyksiančiame koncerte Gintaras pristatys visai kitokią programą.

Jos koncepciją vėliau sužinos tik labai atidūs „Vaidilos klasikos“ skilties skaitytojai Dabar galima paminėti, jog tai bus išskirtiniai klasicizmo, romantizmo, impresionizmo ir šiuolaikinių kompozitorių kūriniai, kurie buvo atrinkti labai kruopščiai ir apgalvotai, o už kiekvieno jo – slypi skirtinga muzikinė istorija.

„Jaučiu pašaukimą mokyti žmones suprasti ir pamėgti klasikinę muziką. Mėgstu pasakoti jiems įdomias muzikines istorijas, rodyti dar negirdėtus kūrinius ar neįprastais rakursais pristatyti žinomus“, – savo mintimis dalinosi žymus Vokietijoje gyvenantis pianistas G. Januševičius. Atlikėjas bando griauti savo kuriamose programose nepagrįstus mitus, siūlo pažvelgti į koncertą kaip į nuotykį.

Nuo 2004-ųjų Hanoveryje įsikūręs G.Januševičius septynerius iš dešimties metų atidavė švietėjiškai veiklai – lietuvis rengia šiame mieste populiarų koncertų ciklą „Plathner’s Eleven“. Prieš metus jis įsteigė ir unikalią Vokietijoje Hanoverio talentų biržą – ji koncertų rengėjams tiekia jaunus talentus.

Be to, G.Januševičius vadovauja kamerinei salei „Tangobrücke“ Einbeko mieste – kas savaitę pristato čia naują muzikinį projektą. Pianistas koncertuoja Vokietijoje, Lietuvoje, Italijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje ir kitose šalyse. Įvairi veikla – muzikantą įkvėpia ir skatina judėti į priekį: „be įvairovės, nebūčiau tas, kas esu“.

Visuomet savo muzikinę programą siekiantis padaryti kuo įdomesnę, atlikėjas neseniai Hanoveryje (Vokietija) koncertavo su pianistu Marcu Pierre‘u Tothas. Viskas atrodytų įprasta, tačiau pasirodyme dėl traumų jie abu grojo tik viena ranka: Gintaras – dešine, o Marcas – kaire. Tačiau koncerto metu netrūko nei profesionalumo, nei humoro, nei geros energijos. Tad Gintaras Januševičius į „Vaidilos klasikos“ koncertą grįžta pasveikęs, su naujomis jėgomis ir kvapą gniaužiančiomis muzikinėmis istorijomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.