Pamišę dėl tango dalysis savo aistra su klausytojais Vaidilos teatre

Operos solistės Ievos Prudnikovaitės vardas daugeliui asocijuojasi su profesionalumu, aksominiu balso tembru, taip pat nepamirštama pridurti, jog su savo vyru garsiu dirigentu Modestu Pitrėnu ji augina jau dvi atžalas.

I.Prudnikovaitė-Pitrėnė.<br>Organizatorių nuotr.
I.Prudnikovaitė-Pitrėnė.<br>Organizatorių nuotr.
Ansamblis „4Tango“.<br>Organizatorių nuotr.
Ansamblis „4Tango“.<br>Organizatorių nuotr.
I.Prudnikovaitė-Pitrėnė.<br>Organizatorių nuotr.
I.Prudnikovaitė-Pitrėnė.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 3, 2017, 5:34 PM, atnaujinta Apr 13, 2017, 4:59 PM

Vieno žymiausių Lietuvos bosų Vladimiro Prudnikovo duktė neabejotinai iš savo tėvo paveldėjo neeilinį talentą. Baigusi vokalo studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, ji tapo Eseno operos teatro (Vokietija) soliste, o Lietuvoje visada yra laukiama įvairių epochų operų pastatymuose.

Vienas ryškiausių Ievos vaidmenų – Karmen to paties pavadinimo G.Bizet operoje. Šią partiją solistė yra dainavusi Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre (LNOBT), Eseno muzikiniame teatre, Braunšveigo operoje (Vokietija) ir Latvijos nacionalinėje operoje. Už Karmen vaidmenį 2010 metais ji pelnė LNOBT įsteigtą „Operos švyturio“ apdovanojimą ir buvo paskelbta Metų soliste.

Bet tai dar ne viskas – svarbiausia, ką turi ši solistė – tai paperkantis nuoširdumas ir meninė įtaiga, visuomet turintys paklausą negailestingoje muzikos rinkoje.

Nepriekaištinga vaidyba, išraiškingi veido bruožai, daili figūra, įspūdingas teikia šiai solistei išskirtinio žavesio, kurį vertina ne tik muzikos kritikai bei nusipelnę operos dainininkai, bet ir paprasti muzikos mėgėjai, nuoširdžiai laukiantys kiekvieno susitikimo su mylima artiste.

Vaidilos teatre balandžio 23 d. 18 val. rengiamame koncerte I.Prudnikovaitė pasirodys su ansambliu „4Tango“. Šios grupės pirmosios repeticijos įvyko dar 1999 metais, o jau po trejų metų ansamblis tapo Astoro Piazzollos vardo tarptautinio konkurso Italijoje finalininku.

Ansamblio nariai Kristina Žebrauskaitė (akordeonas), Feliksas Zakrevskis (fortepijonas), Birutė Bagdonienė (altas) ir Donatas Bagurskas (kontrabosas) pradėjo nuo tradicinės tango muzikos: 2002 metais su dainininku Eduardo Gimenezu įrašė tango dainų albumą, o 2004 metais su fleitininke iš Taivano Li Ming Chen – A. Piazzollos tango kompaktinę plokštelę. Dar po metų pasirodė kitas A.Piazzollos kūrinių albumas, kurį „4Tango“ įgrojo su aktore Brigita Bublyte. Tais pačiais metais ansamblis kartu su choru „Jauna muzika“ atliko programą „Fantastiškos naktys Buenos Airėse“.

Kaip juokauja patys muzikantai, „4Tango“ pavadinimas kilo iš pamišimo dėl tango muzikos. Šie atlikėjai tituluojami argentinietiškojo tango ambasadoriais Lietuvoje ir ypatingai vertinami už originalius bei kokybiškus muzikinius eksperimentus su įvairiausių žanrų atstovais: Judita Leitaite (sopranas), Jeronimu Milium (vokalas), Neda Malūnavičiūte (vokalas) ir, be abejonės, charizmatiškąja Ieva Prudnikovaite-Pitrėne.

Vaidilos teatro erdvėje susilies stipri tango ir klasikinės muzikos energija, suteiksianti klausytojams dar neatrastų pojūčių ir teigiamų emocijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.