Pirmasis Tarptautinis Virgilijaus Noreikos dainininkų konkursas. Registracija prasidėjo

Pagaliau Lietuvoje – ir tarptautinis konkursas dainininkams! Šių metų rugsėjo 16–22 d. Vilniuje pirmąjį kartą įvyks Tarptautinis Virgilijaus Noreikos dainininkų konkursas. Solidžią komisiją, kurioje – ir pats maestro V. Noreika, subūrusiame renginyje kviečiami dalyvauti solistai nuo 18 iki 35 metų. Balandžio 1 d. pradėta registracija internetu tęsis du mėnesius – iki gegužės 31 d.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2017, 2:49 PM, atnaujinta Apr 13, 2017, 9:34 PM

Maestro Virgilijus Noreika – legendinis Lietuvos tenoras, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, ilgametis Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro direktorius bei meno vadovas. Muzikas pirmasis iš pokario Lietuvos stažavo Milano „La Scala“ teatre, o per ilgametę karjerą savo talentu džiugino tokių prestižinių salių kaip Paryžiaus „Grand Opera“, Berlyno valstybinė opera, Maskvos didysis teatras publiką. Maestro – ir LMTA profesorius, išugdęs daugybę puikių dainininkų, įvertintų tiek nacionaliniu, tiek tarptautiniu mastu.

„Džiugu, kad LR Kultūros ministerija įtraukė šį konkursą į savo prioritetų sąrašą – apie būtinybę Lietuvoje rengti tarptautinį dainininkų konkursą buvo kalbama jau seniai. Vokalo mokykla šalyje turi savo tradiciją, džiugina aukšta kokybe, todėl konkursas – puiki proga tai įprasminti. Maestro V. Noreika – Lietuvos dainavimo meno simbolis, todėl sprendimas tarptautinį dainininkų konkursą pavadinti būtent jo vardu buvo gana natūralus“, – apie konkurso idėjos gimimą trumpai papasakojo konkurso rengėjų VšĮ „Natų knygynas“ direktorius Vygintas Gasparavičius.

Renginio vertinimo komisijoje dirbs solidi tarptautinė komisija – operos solistai ir pedagogai Virgilijus Noreika, Asta Krikščiūnaitė (Lietuva), Marjana Lipovšek (Slovėnija), Eva Marton (Vengrija), Rudolf Piernay (Vokietija), atlikėjų vadybininkas Robertas Gilderis (Didžioji Britanija). Komisijai pirmininkaus lietuvių kilmės vokiečių sopranas Lilian Sukis (Lijana Šukytė). Žiuri narius atidžiai rinko LMTA Dainavimo katedros bendruomenė ir pats maestro V. Noreika. Ne mažiau patrauklūs ir laureatams numatyti prizai – I vietos nugalėtojui atiteks 10 tūkst. eurų premija bei debiutas Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre. Atitinkamai II ir III vietai skiriamos 6 tūkst. ir 3 tūkst. eurų premijos. Numatyti ir specialieji V. Noreikos, publikos bei koncertiniai prizai.

Nors dabar intensyviai ruošiamasi dar tik pimajam konkursui, tačiau organizatoriai neslepia ambicijų išauginti jį iki tradicinio, prestižinio, kas ketverius metus organizuojamo renginio. „Tikimės, kad konkursas užaugs, išsiplės jo geografija. Norime, kad pasaulyje išplistų žinia tiek apie šį renginį, tiek apie maestro V. Noreiką“, – lūkesčiais dalijosi V. Gasparavičius.

Pagrindiniai Tarptautinio Virgilijaus Noreikos dainininkų konkurso rėmėjai – Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos kultūros ministerija. Konkursą organizuoja VšĮ „Natų knygynas“ bei Lietuvos muzikos ir teatro akademija.

Daugiau informacijos apie registraciją į konkursą: www.noreika.link

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.