Prestižinė akordeono šventė Europoje – tarptautinis konkursas „Vilnius“

2017 metų kovo 28 – balandžio 01 dienomis Vilniuje praūžė prestižiniu Europoje laikomas, ypatingai solidžią vietą akordeono muzikos pasaulyje užimantis bei plačių užmojų turintis XII Tarptautinis akordeonistų konkursas VILNIUS 2017.

Konkurso akimirkos.<br>Organizatorių nuotr.
Konkurso akimirkos.<br>Organizatorių nuotr.
Konkurso akimirkos.<br>Organizatorių nuotr.
Konkurso akimirkos.<br>Organizatorių nuotr.
Konkurso akimirkos.<br>Organizatorių nuotr.
Konkurso akimirkos.<br>Organizatorių nuotr.
Konkurso akimirkos.<br>Organizatorių nuotr.
Konkurso akimirkos.<br>Organizatorių nuotr.
Konkurso akimirkos.<br>Organizatorių nuotr.
Konkurso akimirkos.<br>Organizatorių nuotr.
Konkurso akimirkos.<br>Organizatorių nuotr.
Konkurso akimirkos.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Apr 6, 2017, 3:02 PM, atnaujinta Apr 13, 2017, 9:34 PM

Nuo 1994 metų Lietuvos akordeonistų asociacijos (prezidentas doc. Raimondas Sviackevičius) bei Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (rektorius prof. Zbignevas Ibelgauptas) iniciatyva konkursas, organizuojamas kas antrų metų pavasarį, į Vilnių sutraukia pačius gabiausius Lietuvos ir užsienio jaunuosius atlikėjus, suteikdamas jiems galimybę pademonstruoti savo meninius bei techninius sugebėjimus, pasisemti patirties iš kitų konkurso dalyvių ir pradėti savo kelią profesionalios karjeros link.

Pasak LMTA akordeono katedros vedėjo ir konkurso meno vadovo doc. Raimondo Sviackevičiaus „konkursas tiek pasirodantiems atlikėjams tiek ir jų mokytojams– tai muzikinė šventė, skirta padrąsinti jaunosios kartos akordeonistų kultūrinį aktyvumą ir pripažinti jų pasiekimus bei pagerbti prasmingą pedagogo indėlį, ugdant talentingą jaunimą. Sėkmingai užsibrėžtų tikslų siekiantis konkursas yra unikali terpė skleistis ir vystytis profesionaliam akordeono menui“.

Konkurso dalyviai pagal amžių ir pasirinktą atlikimo žanrą skirstomi į 12 kategorijų: solistai, įvairiausių sudėčių ansambliai bei orkestrai. Atlikėjų geografija itin spalvinga, o tarptautinė Jury komisija ypatingai aukšto lygio. Garsiausių pasaulio aukštųjų mokyklų profesoriai Geir Draugsvoll Kopenhagos karališkosios muzikos akademija (Danija), Matti Rantanen Helsinkio J. Sibelijaus muzikos akademija (Suomija), Alexander Dmitriev Sankt-Peterburgo Rimskio-Korsakovo konservatorija (Rusija), Wang Hongyu Harbino universitetas (Kinija), Klaudiusz Baranr Varšuvos F. Chopino universitetas (Lenkija), Paulo Jorge Ferreira Lisabonos universitetas (Portugalija), Alfred Melichar Linz universitetas (Austrija) ir kt., aukščiausio lygio specialistai ir atlikėjai noriai dalyvauja šiame renginyje, o jauniems atlikėjams sukuriamos puikios sąlygos pademonstruoti meistriškumą akordeono elitui.

Į Tarptautinį akordeonistų konkursą Vilnius 2017 atvyko dalyvių ir komisijos narių iš Suomijos, Danijos, Italijos, Kinijos, Slovakijos, Vokietijos, Portugalijos, Lenkijos, Rusijos, Ukrainos, Austrijos, Serbijos, Juodkalnijos, Kroatijos, Baltarusijos, Čekijos, Bosnijos ir Hercegovinos bei, žinoma, Lietuvos. Keletas atsiliepimų apie Tarptautinį akordeonistų konkursą Vilnius 2017 iš komisijos narių: Matti Rantanen (Suomija): „Tai unikalus renginys Lietuvoje.

Puiki organizacija, o dalyviai išties talentingi“; Klaudiusz Baran (Lenkija):“ Konkursas Vilniuje paliko man didžiulį įspūdį, ko gero, tai vienas iš rimčiausių konkursų, kuriuose man teko dalyvauti. Šiuo metu Tarptautinis Vilniaus konkursas išaugo iki vieno svarbiausių akordeonistų forumu Europoje o gal ir pasaulyje. Renginys tokio lygio, kaip turintys gilias tradicijas konkursai Klingenthalyje (Vokietija) ar Castelfidardo (Italija)“; Geir Draugsvoll (Danija): „Lietuva turi kuo didžiuotis. Tarptautinis akordeonistų konkursas Vilnius 2017 – elitinis konkursas, duodantis atlikėjams profesionalų startą į prestižines aukštumas. Konkurso organizatorių dėka, akordeonas Lietuvoje klesti.“.

Džiaugiamės ir dėkojame už palaikymą, bendradarbiavimą ir sveikinimus: Kultūros ministrei Lianai Ruokytei-Jonsson, Švietimo ir mokslo ministrei Jurgitai Petrauskienei, Vilniaus savivaldybės merui Remigijui Šimašiui už įsteigtus suvenyrus užsienio svečiams su miesto simboliu angelu. Dėkojame Lietuvos Respublikos seimo Kultūros komiteto pirmininkui Ramūnui Karbauskiui už įsteigtą specialųjį prizą bei Lietuvos muzikos ir teatro akademijos rektoriui prof. Zbignevui Ibelgauptui. Tarptautinis akordeonistų konkursas Vilniuje įtvirtino savo tradicijas šalyje ir jau neabejotinai tapo svarbus užsienio šalių atlikėjams, pedagogams ir kitiems meno pasaulio atstovams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.