Festivalis „Jauna muzika“ startuos netradiciškai – bažnyčioje

Festivalis „Jauna muzika“ dvi savaites sostinėje siūlys pasiklausyti įdomiausių šiuolaikinės muzikos atlikėjų iš kelių pasaulio šalių.

Festivalio spaudos konferencijoje.<br>T.Tereko nuotr.
Festivalio spaudos konferencijoje.<br>T.Tereko nuotr.
Festivalio spaudos konferencijoje.<br>T.Tereko nuotr.
Festivalio spaudos konferencijoje.<br>T.Tereko nuotr.
Festivalio spaudos konferencijoje.<br>T.Tereko nuotr.
Festivalio spaudos konferencijoje.<br>T.Tereko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„Lietuvos rytas“

Apr 18, 2017, 11:05 PM, atnaujinta Apr 21, 2017, 8:50 PM

Antradienį „Menų spaustuvėje“ prasideda didžiausias elektroninės ir elektroakustinės muzikos festivalis Lietuvoje ir Baltijos šalyse „Jauna muzika“. Nuo 1992 metų Lietuvos kompozitorių sąjungos rengiamas festivalis pateikia publikai naujausius muzikos projektus.

Pirmame festivalio koncerte „Elektroakustinės premjeros“ skambės dar negirdėti lietuvių kompozitorių kūriniai. Į Šv.apaštalų Pilypo ir Jokūbo (Dominikonų) vienuolyną elektroninės muzikos mėgėjai kviečiami trečiadienį. Ten vyks graikų kilmės britų kompozitoriaus Yiorgio Sakellariou pasirodymas.

Klubinės elektronikos kūrėjo Michalo Wolskio iš Varšuvos koncertas – penktadienį.

Sodrūs, atmosferiški tonai bei pamažu besiplėtojančios ritminės struktūros lenko kompozicijose panardina klausytojus į hipnotišką transą.

Festivalio kulminacija taps Vokietijos garso menininko Markaus Poppo projektas „Oval“ – euforiškos muzikos koliažas. Tai išskirtinė programa, parengta specialiai Vilniaus publikai.

Kūrėjas valiūkiškai naudojasi džiugia, optimistine, mažorine populiariosios muzikos estetika – net jei tai tėra kūrybinis eksperimentas, neįpareigojantis nuotykis.

Pasitelkęs skaitmeninio miksavimo technikas jis į vientisą srautą sulieja ir populiariosios muzikos citatas, ir sintezuoto vokalo atgarsius, ir hipnotiškas nelinijinio ritmo atplaišas. Jo muzika – daugiasluoksnė ir sodri.

Šalia pagrindinės festivalio programos „Jauna muzika“ pristato ir vakarinę. Tai ne mažiau įdomi alternatyvi programa, kurios koncertai – nemokami. Tiesa, jie prasidės vėlai vakare – 22 ar net 23 valandą.

Naktiniai koncertai kasdien vyks festivalio klube, kuriuo šįkart tapo baras „Peronas“. Tai visai kitokia festivalio erdvė, kurioje galima ne tik klausytis koncertų, bet ir bendrauti neoficialioje aplinkoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.