Choras „Vilnius“ kviečia į intriguojančią muzikinę kelionę „Vilnius–Japan“

Paskutinę balandžio savaitę į Lietuvą pirmą kartą atvyksta kultinis japonų kompozitorius ir dirigentas Ko Matsushita. Japonijos šiuolaikinės choro muzikos ambasadoriumi tituluojamas muzikas – dažnas svečias Europos, Amerikos ir Azijos koncertų salėse. Jo mostui paklūsta įvairių pasaulio šalių atlikėjai, muzikos leidyklos varžosi dėl galimybės publikuoti K.Matsushitos kūrybą.

Ko Matsushita.<br>Oganizatorių nuotr.
Ko Matsushita.<br>Oganizatorių nuotr.
Choras „Vilnius“.<br>Organizatorių nuotr.
Choras „Vilnius“.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 20, 2017, 11:03 AM, atnaujinta Apr 21, 2017, 11:12 PM

Balandžio 26 d. Šv. Kotrynos bažnyčioje rengiamame koncerte „Vilnius–Japan“ kartu su choru „Vilnius“ Ko Matsushita Lietuvos publikai pristatys ryškiausius savo chorinius opusus, o balandžio 28–30 dienomis Kauno Juozo Gruodžio konservatorijos koncertų salėje ves šiuolaikinės japonų muzikos atlikimo meno ir interpretavimo kursus, kuriuos rengia Kauno vokalinis ansamblis „Acusto“.

„Ko Matsushitos vizitas – gražaus Lietuvos choro meno puoselėtojų bendradarbiavimo rezultatas, kuriam impulsą davė profesorius Vytautas Miškinis. Suvienijus KĮ valstybinio choro „Vilnius“, Kauno vokalinio ansamblio „Acusto“ ir Lietuvos chorų sąjungos jėgas ši profesoriaus V. Miškinio idėja tapo realybe, ir jau kitą savaitę džiaugsimės galėdami dirbti su vienu ryškiausių šiandienos kūrėjų“, – sakė choro „Vilnius“ vyriausiasis dirigentas Artūras Dambrauskas.

Drąsių sprendimų nevengiančio Ko Matsushitos kūryba intriguoja tradicinių Japonijos ir Azijos šalių muzikos bruožų, įvairių epochų sąskambių deriniu.

„Ko Matsushita – labai gilus, didžiulės kūrybinės potencijos menininkas. Kolektyvus, su kuriais jis dirba, įkvepia ir padeda atsiskleisti jo nepaprasta vidinė jėga. Mane žavi dirigento emocionalumas, įtaigumas. Tikiu, kad sužavės ir kolektyvus, su kuriais jis dirbs, ir klausytojus, kurie turės galimybę prisiliesti prie neeilinio talento asmenybės“, – apie artėjančią Ko Matsushitos viešnagę kalbėjo kompozitorius ir dirigentas Vytautas Miškinis.

K. Matsushita – Tokijo, Pekino, Solt Leik Sičio (JAV), Barselonos ir kitų miestų chorinės muzikos asociacijų garbės narys, itin vertinamas dėl savo daugiabriaunės kūrybos. Vieninteliame koncerte Vilniuje, Šv. Kotrynos bažnyčioje, skambės kompozitoriaus aranžuotos japonų liaudies dainos, originalios kompozicijos pagal Japonijos poetų tekstus, sakraliniai kūriniai.

Koncertas rengiamas bendradarbiaujant su Japonijos ambasada Lietuvoje, Lietuvos chorų sąjunga, Lietuvos muzikos ir teatro akademija bei Vilniaus mokytojų namais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.