Lietuvos kamerinis orkestras kviečia prisiminti klasikos šedevrus

Kada paskutinį kartą klausėtės W.A.Mozarto Simfonijos Nr. 25 g-moll – tos pačios, kurios pagrindine tema pradedamas režisieriaus Milošo Formano filmas „Amadeus“? O kada patyrėte malonumą gyvai klausytis bene populiariausio ir dažniausiai atliekamo J.Haydno Vienuoliktojo koncerto fortepijonui ir orkestrui D-dur? 

 K.Annamukhamedova. <br> D.Matvejevo nuotr.
 K.Annamukhamedova. <br> D.Matvejevo nuotr.
 Lietuvos kamerinis orkestras su vadovu S.Krylovu.<br> D.Matvejevo nuotr.
 Lietuvos kamerinis orkestras su vadovu S.Krylovu.<br> D.Matvejevo nuotr.
 P.Borgonovo.<br> Organizatorių nuotr.
 P.Borgonovo.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2017-05-05 15:42

Galvodamas apie tai, Lietuvos kamerinis orkestras atveria klasikos aukso skrynią ir kviečia gegužės 12-ąją į koncertą su žinomu simfoninės muzikos ir operos dirigentu iš Italijos Pietro Borgonovo bei talentinga Lietuvos pianiste Kristina Annamukhamedova. 

Koncerto programa sukomponuota iš klasikų Josepho Haydno ir Wolfgango Amadeaus Mozarto kūrinių. Be jau minėtųjų dar skambės J.Haydno Pirmoji simfonija D-dur, tiksliai atspindinti šio kompozitoriaus stilių, skleidžiantį šviesą ir optimizmą, trykštantį energija ir virtuoziškumu. 

J.Haydno kūrinių tonaciją D-dur pirmoje koncerto dalyje dar pratęs Igorio Stravinskio „Concerto in D” styginių orkestrui. Beje, pastarojo kūrinio muzika labai patraukli choreografams ir dažnai skamba įvairiuose baletuose. Tad šiame koncerte muzika simboliškai persipins ne tik su kinu (Mozartas), bet ir su šokiu (Stravinskis).

Nuotaikingą, kone vasariškai lengvą, bet tuo pačiu instrumentų išraiškingumo ir dramatinės įtaigos nestokojančią programą diriguos muzikos ir teatro sandraugos žinovas, italų maestro Pietro Borgonovo. Jis nuolat kviečiamas į festivalius ir teatrus - „Arena di Verona“, „La Fenice“ teatrą Venecijoje, „Teatro dell’Opera“ Romoje, Vienos „Musikverein“, Zalcburgo ir Ravenos festivalius; yra dirigavęs Milano „La Scala“, Niujorko „Carnegie Hall“, Paryžiaus, Madrido, Lisabonos, Berlyno, Londono, Buenos Airių, Prahos, Liuksemburgo, Maskvos, Sankt Peterburgo svarbiausiose koncertinėse erdvėse. 

P.Borgonovo vadovauja Genujos jaunimo orkestrui; yra tarptautinio G.B.Viotti muzikos konkurso Verčelyje meno vadovas. Beje, prieš tapdamas dirigentu, P.Borgonovo koncertavo didžiosiose scenose kaip obojininkas (jis – Heinzo Holligerio mokinys)! Koncerte Vilniuje maestro diriguos Lietuvos kameriniam orkestrui ir jaunai pianistei K.Annamukhamedovai.

K.Annamukhamedova jau ne kartą koncertavo Nacionalinės filharmonijos scenoje,  ir Vilniaus publika bus įsidėmėjusi jaunosios pianistės pavardę. Ji mokėsi Nacionalinėje M.K.Čiurlionio menų mokykloje, o šiuo metu studijuoja J.Sibeliaus muzikos akademijoje Suomijoje (prof. E.T.Tawaststjernos kl.). 2016–2017 m. dalyvaudama „Erasmus“ mainų programoje pianistė tobulinosi Talino muzikos ir teatro akademijoje (prof. I. Iljos kl.). 

K.Annamukhamedova grojo įvairiuose festivaliuose, tarp jų – I, II ir IV Vilniaus fortepijono muzikos, 17-ajame tarptautiniame jaunųjų atlikėjų Kaune, „Chautauqua“ vasaros muzikos (JAV, 2014), tais pačiais metais koncertavo Čikagoje ir Mičigane. Pianistė yra pelniusi M.Rostropovičiaus paramos ir labdaros fondo, tarptautinio Vilniaus „Rotary“ klubo apdovanojimus, buvo įvertinta tarptautiniuose konkursuose: „Virtuoso per musica di piano forte“ (Čekija), F.Chopino Budapešte, Čekų muzikos ir Jaunųjų pianistų Košicėje. 

K.Annamukhamedova koncertavo su Lietuvos, Šv.Kristoforo kameriniais ir Kauno miesto simfoniniu orkestrais. 

Lietuvos kamerinio orkestro, dirigento Pietro Borgonovo ir pianistės Kristinos Annamukhamedovos koncertas „Diriguoja Pietro Borgonovo“ vyks gegužės 12 d., 19 val. Nacionalinėje filharmonijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.