Koncerte skambėjo 100 violončelių - rekordo nesiekė, bet pasiekė

Klaipėdos koncertų salėje vienu metu grojo 100 violončelininkų iš įvairių pasaulio šalių, o jiems dirigavo garsus violončelės virtuozas Davidas Geringas. Tai buvo tik vienas uostamiestyje vykusio tarptautinio violončelės festivalio koncertų.

Šimtui violončelininkų, atvykusių iš įvairių valstybių, Klaipėdos koncertų salėje dirigavo garsus muzikas D.Geringas.<br>Klaipėdos koncertų salės nuotr.
Šimtui violončelininkų, atvykusių iš įvairių valstybių, Klaipėdos koncertų salėje dirigavo garsus muzikas D.Geringas.<br>Klaipėdos koncertų salės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2017, 12:09 PM

Šiuo įspūdingu projektu nebuvo siekiama jokių rekordų, tačiau Lietuvos rekordų agentūra „Factum“ pati susidomėjo išskirtiniu reiškiniu ir daugybės plojimų ir palaikymo šūksnių sulaukusiu koncertu.

Šlovę jau pelnę ir muzikinę karjerą dar tiktai pradedantys muzikantai, studentai ir dėstytojai kartu atliko garsiausius kūrinius šiam instrumentui.

Šimto violončelių koncertas buvo tiktai vienas iš daugybės visą savaitę uostamiestyje vykusio tarptautinio violončelės festivalio, kurį organizavo Klaipėdos koncertų salė, renginių.

Per šešias dienas mieste įvyko 58 renginiai, juose dalyvavo daugiau kaip 300 atlikėjų iš 21 pasaulio šalies.

Violončelės muzika skambėjo 22 uostamiesčio vietose: Klaipėdos dramos teatre, Šv.Pranciškaus Asyžiečio koplyčioje, Lėlių teatre, Kultūros fabrike, klube „Raketa“, Laikrodžių muziejaus kiemelyje, viešbučiuose, kavinėse, mokyklose.

Muzika liejosi nuo ankstyvo ryto iki vėlyvo vakaro.

Idėją surengti tokį festivalį Klaipėdos kamerinio orkestro vadovas Mindaugas Bačkis brandino bene dešimtmetį.

Festivalio metu surengtas ir violončelės konkursas, kuriame dalyvavo 54 atlikėjai iš 17 pasaulio šalių: Austrijos, Australijos, Belgijos, Baltarusijos, Šveicarijos, Vokietijos, Suomijos, Prancūzijos, Vengrijos, Italijos, Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Rumunijos, Rusijos, JAV ir Jungtinės Karalystės.

Taip pat buvo surengti meistriškumo kursai, dirbtuvės, seminarai, violončelės meistrai ir virtuozai pristatė instrumentus, pasakojo apie juos, vyko violončelės plenerai, kino peržiūros, teatro ir šokio spektakliai.

Festivalio rengėjai uostamiestį pavertė violončelės sostine – skambėjo klasikinė ir šiuolaikinė muzika, džiazas, roko kūrinių adaptacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.