Taivano „Cloud Gate“ šokio teatras apie Lietuvą: „Įspūdinga šalis“

Penktadienį, gegužės 12-ąją, prasidėjo tarptautinis šiuolaikinio šokio festivalis „Naujasis Baltijos šokis '17“. Atidarymo vakaro svečiai – geriausiu Azijoje vadinamas šiuolaikinio šokio teatras „Cloud Gate“ iš Taivano ir du dėmesį kaustantys jų spektakliai „Baltas vanduo“ ir „Dulkė“. 

Trupė Lietuvoje.<br>D.Matvejevo nuotr.
Trupė Lietuvoje.<br>D.Matvejevo nuotr.
"Cloud Gate" pasirodymas.
"Cloud Gate" pasirodymas.
"Cloud Gate" pasirodymas.
"Cloud Gate" pasirodymas.
 Trupė Lietuvoje.<br>D.Matvejevo nuotr.
 Trupė Lietuvoje.<br>D.Matvejevo nuotr.
"Cloud Gate" pasirodymas.<br>Liu Chen-hsiang nuotr.
"Cloud Gate" pasirodymas.<br>Liu Chen-hsiang nuotr.
"Cloud Gate" pasirodymas.
"Cloud Gate" pasirodymas.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

May 13, 2017, 2:49 PM

Bendradarbiaujanti trupės meno vadovė Lee Ching-chun sakė, kad Lietuva juos labai sužavėjo.

„Labai įspūdinga šalis, labai pozityvūs jauni žmonės. Anądien kalbėjau su savo vyru ir sakiau jam, kad esu sužavėta nuo pat pirmos dienos. Mums čia viskas patinka, net oras – saulė, sniegas ir vėl saulė – tai nuostabi patirtis, – juokėsi L. Ching-chun. – Aplankėme Trakus, paplaukiojome laiveliu, pasivaikščiojome po apylinkes. Buvo labai smagu.“  

Penktadienio vakarą Lietuvos nacionaliniame dramos teatre šokio gerbėjams buvo parodyti du trupės darbai – „Baltas vanduo“ ir „Dulkė“. Scenoje pasirodė 24 choreografo Lin Hwai-mino šokėjai, pasaulio žiniasklaidą ir šokio kritikus kerintys aukščiausio lygio šokio technika. Jie mokosi meditacijos, čigongo, senosios formos kvėpavimo pratimų, dvikovos meno, modernaus šokio, baleto ir kaligrafijos. Minėti spektakliai labai skiriasi stiliumi ir turiniu, tačiau puikiai vienas kitą papildo. 

Paklausta, ar sunku suvaldyti tokią grupę žmonių, L. Ching-chun šypsodamasi sakė: „Mūsų trupės nariai yra labai disciplinuoti, todėl visiškai nesunku juos suvaldyti, jie puikiai tvarkosi patys.“

Stebėdamas „Cloud Gate“ šokio teatro pasirodymus negali atplėšti akių nuo įspūdingos šokio technikos. Ar ji ir yra svarbiausia, priimant į trupę naujus šokėjus? „Atsižvelgiame į viską, tačiau svarbiausia yra atlikėjo aistra ir užsidegimas“, – teigė gastrolių vadybininkė Joanna J. H. Wang.

Moterys vienbalsiai kalbėjo apie atmosferą trupėje – tai daugiau nei šeima. Šokėjai viską daro kartu: valgo, miega, meldžiasi, keliauja, viskuo dalijasi. Jie nesivaržo tarpusavyje, nes drauge siekia bendro tikslo – puikiai sušokti spektaklį.

Vilniuje paviešėjęs „Cloud Gate“ šokio sparnus pakėlė Ispanijos link – laukia sunkus turas keturiuose miestuose. 

Lietuvos šokio informacijos centro ir „Vilniaus festivalių“ organizuojamas tarptautinis šiuolaikinio šokio festivalis „Naujasis Baltijos šokis '17“ vyks gegužės 12–20 d. trijuose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.