Dmitrijaus Chvorostovskio išėjimas į sceną sukėlė šoką

„Žiniasklaida neparašys tiesos apie vakarykštį  Chvorostovskio koncertą dėl etinių sumetimų. Ir turbūt teisingai padarys. O aš parašysiu, nes manau, kad tai pasakyti svarbu“, – aiškino žurnalistas Vadimas Vostrovas, pasidalijęs koncerto įspūdžiais savo „Facebook“ paskyroje. Juos  paskelbė ir „TVK naujienos“.

 Tokį D.Chvorostovskį prisimename iš koncerto Kauno "Žalgirio" arenoje 2012 metais. <br> M.Patašiaus nuotr.
 Tokį D.Chvorostovskį prisimename iš koncerto Kauno "Žalgirio" arenoje 2012 metais. <br> M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 3, 2017, 10:40 PM, atnaujinta Jun 5, 2017, 10:45 AM

Rusų žurnalistas Vadimas Vostrovas savo “Facebook” paskyroje aprašė vakarykštį operos solisto Dmitrijaus Chvorostovskio koncertą Krasnojarske. Tenykštė publika dvejus metus laukė šio pasirodymo. Artisto koncertai kelis kartus buvo nukelti dėl  ligos. Visą tekstą paskelbė ir “TVK naujienos”. Siūlome jo vertimą.

“Žiniasklaida neparašys tiesos apie vakarykštį  Chvorostovskio koncertą dėl etinių sumetimų. Ir turbūt teisingai padarys. O aš parašysiu, nes manau, kad tai pasakyti svarbu.

Chvorostovskis išėjo šlubuodamas, sulaužytu petimi. Jo balsas – pasikeitęs, atsirado dikcijos problemų. Kaip ir daugelį salėje, mane ištiko šokas. Tiesiog to nesitikėjau. Per pirmąsias arijas vis nedavė ramybės mintis – kam (visa tai)? Žiūrėti fiziškai sunku. Prisimename Chvorostovskį tokį stiprų ir galingą. Kaip gi taip?

Bet jis išeidavo ir išeidavo vėl, šypsojosi ir vedė į sceną jaunus atlikėjus, juokavo ir  kaip galėjo juos palaikė. Koncerto pabaigoje tapo aišku, kiek jam tai kainavo. 

„Aš privalėjau sugrįžti. Dėl to, kad jus myliu, dėl to, kad tai gimtasis mano miestas“, - ištarė Dmitrijus ir pravirko.

Jis nepajėgė išeiti bisui. Pirmą kartą karjeroje tai nebuvo būtina. Jis padarė koncerte daugiau negu galėjo.

Man buvo gėda dėl savo ankstesnių minčių, žiūrovo egoizmo. Ir dar supratau, ko Chvorostovskiui nereikia. Jam tikrai nereikia mūsų padrąsinimų ir įprastinės veidmainystės: „Laikykis, Dmitrijau, ilgų tau kūrybos metų, ir toliau mus džiugink ir t.t. Prisiklausiau to vakar, o ir šiandien „Facebook“.

Jis viską supranta ir toliau kovos. Jis pasakė: “Iki pasimatymo”. Ir dar kartą pakartojo. Ir aš žinau, kad jis pasistengs, ne mums mokyti jį vyriškumo. O mes už jį melsimės.

Kažkaip reikia perduoti jam mūsų meilę. Ir nuoširdumą. Ir pripažinimą. Tai sunku perteikti žodžiais. Tačiau ir mintys gali materializuotis.

Mes labai jus mylime, Dmitrijau. Grįžkite!”

 

*** 
D.Chvorostovskis nuo 2015-ųjų birželio gydosi smegenų vėžį. Per tą laiką jis ištvėrė  kelis chemoterapijos kursus, atšaukė daug spektaklių ir koncertų. 

Krasnojarske solistas dainavo parišta ranka, nes prieš kelias dienas nugriuvo Sankt Peterburge ir pasitempė dešiniojo peties raiščius. Gultis į ligoninę jis atsisakė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.