Druskininkuose prasideda tradiciniai fortepijono muzikos vakarai

Tarptautinė menininkų rezidencija DAR kartu su festivaliu “Druskininkų fortepijono vasara” pristato fortepijoninės muzikos virtuozą Emanuele Torquati, kuris atliks išskirtinę programą “Sapnai ir kraštovaizdžiai”.

 E.Torquati.<br> S.Corso  nuotr.
 E.Torquati.<br> S.Corso  nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 5, 2017, 11:39 AM

Pirmą kartą Lietuvoje skambėsiantys jos kūriniai nukels klausytojus į savitus XX amžiaus garsinius peizažus. Jie atskleis  įvairius kompozitorių komponavimo principus bei jų kūrybos kelius. Italų pianistas skambins amerikiečių, rusų, austrų, vokiečių ir lietuvių kompozitorių kūrinius.

Pasak festivalio “Druskininkų fortepijono vasara” organizatoriaus Roko Zubuvo, tai unikali proga išgirsti Lietuvoje dar negirdėtus kūrinius, atrasti naują fortepijoninės muzikos repertuarą. 

Į XX amžiaus garsinius sapnus pianistas Emanuele Torquati nukels klausytojus koncertuose Vilniuje ir Druskininkuose.

Birželio 7 dieną “Sapnai ir kraštovaizdžiai” skambės M.K.Čiurlionio namuose Vilniuje 18 val., birželio 8 dieną - M.K.Čiurlionio memorialiniame muziejuje Druskininkuose 18 val. Įėjimas į koncertus nemokamas.

Birželio 12 dieną pianistas ves meistriškumo kursus Alytaus muzikos mokyklos mokiniams.

Šiais renginiais prasidės oficialus menininkų rezidencijos DAR ir “ Druskininkų fortepijono vasaros” sezonas.  

Jau 52  kartą Druskininkuose, M. K. Čiurlionio memorialiniuose namuose, atgims didžiojo Lietuvos dailininko ir kompozitoriaus M.K.Čiurlionio daugiau kaip prieš šimtą metų pradėta tradicija rengti koncertus klausytojams, sėdintiems sode po obelimis. 

Tradicija buvo atgaivinta 1965 metais. Nuo tada kiekvieną vasarą pro pravertą langą vakarais skamba fortepijono muzika

Šiemet M.K.Čiurlionio konkursų laureatai, jaunieji Lietuvos pianistai bei svečiai iš Italijos, Anglijos, Vokietijos ir JAV vėl dalysis Druskininkų kurorte savo naujausiais kūrybiniais atradimais.

Rezidencijos programa DAR šią vasarą pristatys įvairius muzikinius projektus, koncertus, performansus, subūrusi  menininkus iš Austrijos, Latvijos, Estijos, Italijos, Jungtinės Karalystės ir Lietuvos. Šie projektai pristatomi Lietuvos ir užsienio šalių auditorijoms.

Tarptautinę menininkų rezidenciją DAR organizuoja Lietuvos kompozitorių sąjunga, remia Italijos kultūros institutas Vilniuje, Lietuvos kultūros taryba ir Asociacija LATGA.

Emanuele Torquati, nuotraukos autorius Stefano Corso.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.