Kristupo festivalio rečitaliuose - svajonės, fantazijos ir Montmartro žavesys

Gaivališko talento, anksti atvėrusio solidžių koncertų salių duris, žavesį vilniečiai bei sostinės svečiai pajus, liepą lankydamiesi fortepijono rečitaliuose. Juose Kristupo vasaros festivalis supažindins su Šarūnu Meškiu (liepos 15 d.), Ieva Dūdaite (liepos 22 d.) bei Paulina Dūmanaite (liepos 29 d.) 

 Pianistas Š.Meškys.<br> Rengėjų nuotr.
 Pianistas Š.Meškys.<br> Rengėjų nuotr.
 P.Dūmanaitė.<br> Rengėjų nuotr.
 P.Dūmanaitė.<br> Rengėjų nuotr.
 I.Dūdaitė.<br>  Rengėjų nuotr.
 I.Dūdaitė.<br>  Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 10, 2017, 5:12 PM, atnaujinta Jul 10, 2017, 7:29 PM

Pristatant atlikėjus įprasta pirmiausia išvardinti jų kūrybinius laimėjimus, bet šį taisyklė negalioja kalbant apie ciklą pradėsiantį pianistą Š. Meškį. 

Jam nuo pat mažens pažįstamas ir konkursų jaudulys, ir pergalių skonis, ir geriausios Europos koncertų salės, ir  šalies orkestrai, tačiau daugiausiai klausytojų jis pavergė kartu su Šarūnu Mažeika sukurtu vaizdo klipu. Susiejęs jame Nidos grožį ir melancholišką Yanno Tierseno kompoziciją, atlikėjas šio kompozitoriaus inicijuotame konkurse „MyEUSA“ pelnė geriausio atlikėjo titulą bei specialųjį prizą.

Liepos 15 d. 20.30 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje pianistas siųs „Linkėjimus ir Montmartro“, atlikdamas įspūdingiausius kompozitoriaus Y. Tierseno kūrinius fortepijonui. 

Liepos 22 d. Vytauto Kasiulio dailės muziejuje keliauti „Paskui savo svajonę“ kvies pianistė I.Dūdaitė. Pradėjusi skambinti vos šešerių, šiandien jauna atlikėja gali pasigirti puikia tarptautine karjera. Kad ir kur koncertuotų, ji pelno publikos simpatijas bei aukštus profesionalų įvertinimus. 

I. Dūdaitės repertuaras įvairuoja nuo Baroko iki šiuolaikinės muzikos, ji žavi savo pasirodymų menine kokybe bei scenos charizma. Solistei pavyksta suderinti jaunatvišką polėkį ir  muzikinę brandą. 

I.Dūdaitė atvirauja, jog jos profesija – tai jos svajonė. Kokia ta įsikūnijusi svajonė, patirsime  liepos 22 d. 16.30 val., skambant W.A.Mozarto, J. Brahmso, A.Piazzolla‘os ir kitų autorių kūriniams.

Į P. Dūmanaitės pasirodymą Kristupo vasaros festivalis kviečia drauge su Mstislavo Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondu. 

Daugiau kaip 14 premijų tarptautiniuose konkursuose Europoje pelniusi, neseniai „Ciudad de Albacete“ laurus nuskynusi pianistė ypač vertinama už L.van Beethoveno bei F.Chopino kūrinių interpretacijas. 

Iš Anykščių kilusi 26-erių metų atlikėja jau kurį laiką gyvena Ispanijoje – Barselonoje ji baigė Katalonijos muzikos akademiją. Po reikšmingos pergalės Albasetės miesto pianistų konkurse  lietuvės vardas nuolatos puikuojasi koncertų afišose, o ji pati džiaugiasi galėdama atstovauti Lietuvai.

„Tai, kad esu kilusi iš nedidelės šalies, visiškai netrukdo siekti savo tikslų. Atvirkščiai, išsiskiriu iš ispanų ne tik savo vardu, bet ir skambinimo maniera“, - teigė atlikėja.

Koncerte „Sonatos ir fantazijos“, vyksiančiame liepos 29 d. 16.30 val. V. Kasiulio dailės muziejuje, P.Dūmanaitė skambins L.van Beethoveno, F.Chopino, A. Skriabino ir S.Rachmaninovo kūrinius.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.