Martyno Levickio talentas žibėjo garsioje Barselonos salėje

Akordeonininkas iš Lietuvos Martynas Levickis užkariauja naujus horizontus – antradienį jo koncertas įvyko Barselonoje.

Akordeonininkas M.Levickis žengė pirmuosius žingsnius į Ispanijos sceną.<br>K.Nastopkaitės nuotr.
Akordeonininkas M.Levickis žengė pirmuosius žingsnius į Ispanijos sceną.<br>K.Nastopkaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kristina Nastopkaitė (specialiai LR, Barselona)

Jul 28, 2017, 10:48 AM, atnaujinta Jul 28, 2017, 10:53 AM

Lietuvoje M.Levickis – žvaigždė, surenkanti tūkstančius gerbėjų į dideles arenas. Tačiau ir už mūsų šalies ribų jo gerbėjų netrūksta.

Klausytojus sudomino ir prieš keletą metų garsios tarptautinės leidyklos „Decca“ išleistas albumas, ir gausūs Martyno pasirodymų įrašai internete.

„Į Barseloną specialiai iš Milano atskridau pasiklausyti Martyno koncerto, jį iki šiol sekiau „YouTube“ kanale internete“, – po koncerto „Lietuvos rytui“ sakė net iš Italijos atvykusi akordeonininko gerbėja.

27-erių muzikanto pasirodymas įvyko garsioje Barselonos koncertų salėje „Barts“. Šioje salėje, kuri anksčiau veikė ir kaip kino teatras bei diskoteka, yra koncertavusi ne viena muzikos legenda.

Tai pirmas lietuvio koncertas Barselonoje ir pirmos gastrolės Ispanijoje – M.Levickis praėjusį savaitgalį koncertavo Alikantės ir Valensijos miestuose.

„Nors esu mokęsis San Sebastiano konservatorijoje, tai mano pirmosios gastrolės šioje šalyje. Man patinka šilto klimato valstybės, kur saulėtas dangus ir saulėtas žmonių būdas. Koncertai Ispanijoje – kol kas tik pradžia, ruošiama dirva ateičiai“, – sakė Lietuvoje ir Vokietijoje prie pilnutėlių salių pripratęs muzikantas.

Gastroles surengė M.Levickio atstovu Ispanijoje neseniai tapęs prodiuseris Gerardo Gomezas.

„Manau, kad Martynas gali Ispanijoje tapti labai populiarus, bet mums reikia dar daug dirbti šia linkme“, – sakė ispanas.

Kad akordeonininkas iš Lietuvos turi daug galimybių pavergti Ispanijos publiką, pritarė ir Barselonos konservatorijos akordeono mokytoja Dioni Chico, kuri M.Levickį taip pat pažinojo iš įrašų internete.

„Jis yra tiesiog genialus, esu sužavėta. Domėjausi M.Levickiu ir anksčiau, tačiau gyvas koncertas buvo fantastiškas.

Manau, kad Martynas gali išpopuliarėti Ispanijoje, nes jo repertuaras prieinamas plačiajai publikai. Gaila, kad pasiklausyti šio talento nesusirinko pilna salė“, – „Lietuvos rytui“ sakė D.Chico.

Į M.Levickio koncertą antradienį buvo parduota apie 200 bilietų, o „Barts“ salėje yra apie 800 vietų. Dalis publikos – akordeono talentą dievinantys Katalonijoje gyvenantys lietuviai. Kiti – Martyną žinantys muzikos profesionalai.

Tačiau tarp žiūrovų buvo ir tokių barseloniečių, kurie tiesiog žavisi klasikine muzika ir susidomėjo „Barts“ skelbiamu M.Levickio repertuaru.

„Mes atėjome pasiklausyti šio muzikanto, norėjome sužinoti, kaip akordeonu grojama klasika. Iki šiol nieko panašaus nesame matę, M.Levickis mus sužavėjo, koncertas mums labai patiko. Tai, ką šiandien matėme, buvo labai nauja ir neįprasta“, – „Lietuvos rytui“ pasakojo Bernardo Fernandezas, su žmona atėjęs pasiklausyti koncerto.

M.Levickis prisipažino, kad jam klasikinės muzikos gerbėjai yra iššūkis, kurį jis mielai priima.

„Noriu įrodyti, kad jų mėgstamą muziką akordeonu galima sugroti kitaip“, – sakė lietuvis, Barselonoje akordeonu transformavęs Johanno Sebastiano Bacho, Piotro Čaikovskio, Antonio Vivaldi ir kitų klasikos grandų kūrinius.

Publika lietuviui už koncertą ovacijomis dėkojo pakilusi iš kėdžių. Koncerto pabaigoje M.Levickis jiems padovanojo Lady Gagos hitą – šiek tiek šelmiškumo dar niekam nepakenkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.