„Kaunas Jazz 2017“ kviečia į paskutinį vasaros koncertą Senamiesčio kiemelyje

Jau šį ketvirtadienį Senamiesčio kiemelyje Kaune festivalis „Kaunas Jazz 2017“ kviečia savo gerbėjus į vasaros koncertą, kuriame muzikiniu entuziazmu, energija ir žaismingumu po atviru dangumi scenoje dalinsis grupė „Silent Blast Quintet“. 

 Laukia įspūdingas koncertas.<br> Rengėjų nuotr.
 Laukia įspūdingas koncertas.<br> Rengėjų nuotr.
 Laukia įspūdingas koncertas.<br> Rengėjų nuotr.
 Laukia įspūdingas koncertas.<br> Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 2, 2017, 11:27 AM

Prieš dvejus metus vieno ryškiausių Lietuvos džiazo meistrų ir saksofonistų – Vytauto Labučio suburta grupė jau šį ketvirtadienį „Kaunas Jazz“ vasaros koncerte žada džiuginti klausytojus ne tik spalvingais džiazo standartais, bet ir pačių muzikantų aranžuotais originaliais kūriniais. Patys grupės nariai sako, jog jie ne pastovus ansamblis, o greičiau erdvė, kurioje jauni muzikantai gali atsiskleisti, bendraudami džiazo kalba.

„Kiekvieną kartą lipdami ant scenos stengiamės būti originalūs. Savo gerbėjams paruošiame ne tik naujų kūrinių, bet ir stengiamės atskleisti tą emociją, kuri koncerto metu susikuria tarp grupės narių būtent tą akimirką“, – kalbėjo grupės vokalistė ir praėjusių metų populiaraus TV šou „Lietuvos balsas“ laimėtoja K. Juodzevičiūtė. 

Kaip teigia atlikėja Kotryna, ji be galo džiaugiasi, kad drauge su grupe turės garbę koncertuoti „Kaunas Jazz 2017“ vasaros koncerte, nes jos manymu, šis džiazo festivalis yra vertas vadintis profesionalų festivaliu. 

„Festivalis „Kaunas Jazz“ yra mano mėgstamiausias džiazo festivalis. Jis man asocijuojasi su daugybe žmonių, gausybe koncertų skirtingose Lietuvos vietose, nežinau, ar kuris džiazo festivalis Lietuvoje sukuria tokią atmosferą ir suteikia išskirtinę galimybę klausytis džiazo visiškai nemokamai. Ir be to, čia koncertuoja tikri aukšto lygio profesionalai. Tai yra nuostabu“, – mintimis apie festivalį „Kaunas Jazz“ dalinosi vokalistė. 

„Silent Blast Quintet“ grupė taip pat jau yra koncertavusi tarptautiniuose džiazo festivaliuose Lenkijoje, Ukrainoje, Estijoje, o rugpjūčio 12 d. išvyksta į „Nišville Jazz“ festivalį Serbijoje. Kaip teigia grupės vokalistė Kotryna, už visus šiuos vizitus grupė yra dėkinga „Kaunas Jazz“ įkūrėjui Jonui Jučui, nes jis globoja jaunuosius talentus ir rūpinasi, kad jie turėtų galimybę reprezentuoti Lietuvos džiazą užsienio festivaliuose. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?