Kristupo vasaros festivalis kviečia į jausmų koridą su flamenko žvaigždėmis

Kasmet vis kitoks, bet kiekvieną kartą kerintis flamenkas Kristupo vasaros festivalio lankytojus suburs rugpjūčio 20 d. VU botanikos sode.  Čia lauks jausmingas koncertas ir įspūdingas  reginys, perteikiantis tarp liūdesio ir džiaugsmo, meilės ir neapykantos, gyvenimo ir mirties banguojančio flamenko emocijas. 

Projektui pakviesta viena stipriausių Ispanijos flamenko šokėjų M.Márquez.<br> Rengėjų nuotr.
Projektui pakviesta viena stipriausių Ispanijos flamenko šokėjų M.Márquez.<br> Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 15, 2017, 11:36 AM

Lietuviams puikiai pažįstamas kompozitorius ir gitaristas Carlosas Piñana pristatys naują programą „Flamenko siela“, kurios ašis – šokis.  Būtent todėl projektui pakviesta viena stipriausių Ispanijos flamenko šokėjų Maise Márquez.

Kaip teigia programos meno vadovas C. Piñana, „Alma Flamenca“ – tai „kelionė į pačią flamenko sielą, pasitelkiant įspūdingą Maise Márquez choreografiją ir žadą atimančią judesių ekspresiją“. 

M.Márquez šokti pradėjo vos ketverių, o sulaukusi septyniolikos rankose jau laikė Mursijos konservatorijos diplomą ir kvietimą į flamenko baleto teatrą. Talentinga atlikėja šiais laimėjimais nesitenkino. Ryškus choreografės talentas, stipri energetika, charizma bei virtuoziška šokio technika, atsiskleidę originaliuose pasirodymuose, pelnė M.Márquez pasaulinę šlovę.

Kristupo vasaros festivalyje artistė dalinsis scena su muzikantais, kurių nuopelnams išvardinti reikėtų ne vieno skyriaus, tačiau taikliausias apibūdinimas būtų toks: jų gyslomis teka flamenkas. 

Tuo įsitikinsite, vos gitaras palies C.Piñana ir Raineris María Zehetbaueris, balsu subtilius širdies virpesius perteiks vokalistas Alejandro Villaescusa, o įmantriais ritmais kaitins perkusininkas Miguelis Angelis Orengo.   .

Jausmų korida naujoje programoje „Flamenko siela“ – rugpjūčio 20 d. 19.00 val. VU botanikos sode.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.