Vaidilos teatre – Asmik Grigorian, Viktorijos Miškūnaitės ir Eugenijaus Chrebtovo pasirodymai

Lietuva gali didžiuotis ne tik savo šalies sporto, mokslo ar technikos pasiekimais, bet ir profesionaliais bei tarptautinį pripažinimą pelniusiais muzikos atlikėjais, garsinančiais Lietuvą svetur kultūros ir meno srityje.

V.Miškūnaitė, E.Chrebtovas ir A.Grigorian. <br>Rengėjų nuotr.
V.Miškūnaitė, E.Chrebtovas ir A.Grigorian. <br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 17, 2017, 12:13 PM

Charizma ir talentu apdovanotas operos solistas Eugenijus Chrebtovas, už parankių vedantis neeilinio grožio ir dieviškais balsais apdovanotas savo koleges operos solistes Asmik Grigorian bei Viktoriją Miškūnaitę, į Vaidilos teatro sceną žengs, pristatydami žinomas operų arijas nuo klasicizmo epochos iki XX a. trijuose išskirtiniuose „Vaidilos klasikos“  koncertuose.

Baltijos šalyse visuomet labai laukiamas

Baltijos šalių gerbiamas ir mylimas E. Chrebtovas yra laimėjes pirmąsias vietas Zenono Paulausko konkurse Lietuvoje (2003), Tiito Kuuziko vokalistų konkurse Estijoje (2012) bei prizines vietas keliuose kituose dainininkų konkursuose.

Teatro scenoje Eugenijus debiutavo  2012 m. J. Strausso operetėse „Šikšnosparnis“ ir „Čigonų baronas“ Kauno valstybiniame muzikiniame teatre, o 2017 m. jis buvo pakviestas į Estijos nacionalinų operos ir baleto teatrą atlikti Figaro vaidmenį W. A. Mozaro operoje „Figaro vedybos“ ir Enriką G. Donizetti operoje „Liučija di Lamermur“. Be to, solistas dažnai įvairias operų partijas atlieka Latvijos nacionaliniame operos ir baleto teatre bei Tartu Vanemuinės teatre Estijoje, kur visuomet jo šiltai laukia jau susiformavęs gerbėjų ratas.

Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro scenoje įsimintiniausi E. Chrebtovo sukurti vaidmenys yra Oneginas iš P. Čaikovskio operos „Eugenijus Oneginas“, Rodrigo iš G. Verdi operos „Don Karlas“, Lesko gražiojoje J. Masseset operoje „Manon“, grafas Almaviva iš W. A. Mozarto operos „Figaro vedybos“ ir kt.

Visuomet pasitempęs, nuolat tobulėjantis. žavus ir talentingas solistas Vaidilos teatro scenoje pasirodys spalio 15 d. kartu su vienu ryškiausių jaunosios kartos pianistų Dariumi Mažintu, kuris kiekvieną koncertą stebina savo unikaliu prisilietimu prie fortepijono, atlikdami gražiausių operų arijas ir romansus. 

Dviejų auksinių kryžių laureatė grįžta į sceną

Kai kalbama apie tai, kuo Dievas apdovanojo žmogų, tai Asmik Grigorian yra vienas iš tų pavyzdžių, kuomet, išgirdus jos balsą, nekyla abejonių, kokia tai dovana. Žymios operos solistės Irenos Milkevičiūtės dukra yra dviejų Auksinių kryžių laureatė: 2005 m. šis apdovanojimas jai buvo įteiktas už Violetos vaidmenį G. Verdi operoje „Traviata“ (tąkart Asmik buvo pripažintas geriausia metų debiutante), o 2010 m. – už Lovet vaidmenį S. Sondheimo miuzikle „Svynis Todas“. 

Pernai gegužę Londone Asmik pelnė kol kas aukščiausią savo įvertinimą – tarptautinį operos prizą kaip geriausia jaunoji solistė. Šįmet Londonas dainininkei padovanojo dar vieną svarbų pasiekimą: balandžio mėnesį ji pasirašė sutartį su garsiuoju „Covent Garden“ teatru, kurio scenoje dainuos Madam Baterflai ir Jenufą tų pačių pavadinimų G. Puccini ir L. Janáčeko operose.

Koncertuojanti geriausiuose pasaulio operos teatruose, atliekanti pagrindinius vaidmenis D. Ibelhauptaitės bohemiečių statomose operose, prieš metus su savo vyru, režisieriumi Vasilijumi Barchatovu, susilaukusi dukros, visuomet paprasta, tačiau spinduliuojanti nepaprastai stipria charizma ir energija, Asmik Grigorian Vaidilos teatre koncertuos gruodžio 10 d., kuriai akompanuos pianistas Feliksas Zakrevskis, daugiau žinomas, kaip džiazo atlikėjas, 1996 m. pelnęs specialųjį prizą fortepijoninės džiazo improvizacijos konkurse Vilniuje.

„Muzika, tai gyvenimo aistra“

Naujosios kartos Lietuvos operos solistė, unikalaus balso savininkė ir jautri intrepretatorė, 2015 metų solistė, 2016 metais apdovanota Auksiniu scenos kryžiumi už Manon Lescaut vaidmemį J. Massenet operoje „Manon“ – Viktorija Miškūnaitė, pelniusi ne tik prestižinius apdovanojimus, bet ir publikos simpatijas. 

Nepaprastai stipriu ir išraiškingu balsu pasižyminti solistė ne kartą dalyvavo vokalo ir aktorinės interpretacijos kursuose, sukūrė vaidmenis keliose operose, buvo kviečiama į kamerinės muzikos festivalius, su Baden-Badeno simfoniniu orkestru gastroliavo po įvairias Europos šalis (dainavo Mergaitę A. Schönbergo operoje „Mozė ir Aaronas“).

Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro paramos fondo „Orfėjaus lyra“ stipendininkei muzika, tai gyvenimo aistra, o teatrą ji vadina stebuklu: „atlikėjas – tik Dievo pasiuntinys, visa tai perteikiantis žmonėms.“ 

„Vaidilos klasikos“ programoje gruodžio 20 d. V. Miškūnaitė kartu su pianistu Dariumi Mažintu pristatys išskirtinę R. Strausso kūrinių programą, atskleisdama ne tik savo aukščiausius techninius duomenis, bet ir kupiną ryškiausių emocijų puokštę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.