Klaipėdos muzikinio sezonas: nuo „The Beatles“ iki „Čikagos“

Rekonstruojamas teatro pastatas, publikos pamėgti spektakliai, grandioziniai planai didžiosiose šalies arenose – tokius planus naujame sezone pristato Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras (KVMT). Jis 31-ąjį sezoną pradeda ne įprastoje scenoje, bet persikelia į „Švyturio“ areną. Simboliška, kad šį pusmetį teatras užbaigs kitoje didelėje koncertų aikštelėje – Kauno „Žalgirio“ arenoje pirmą kartą Lietuvoje parodydamas miuziklą „Čikaga“.

 Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro trupė pristatė naująjį sezoną.<br> D.Vaičiulio nuotr.
 Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro trupė pristatė naująjį sezoną.<br> D.Vaičiulio nuotr.
 Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro trupė pristatė naująjį sezoną.<br> D.Vaičiulio nuotr.
 Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro trupė pristatė naująjį sezoną.<br> D.Vaičiulio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 20, 2017, 5:57 PM, atnaujinta Sep 20, 2017, 6:07 PM

Rugsėjo 22 d., penktadienį, „Švyturio“ arenoje Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras pristato „The Beatles Show“. Legendinės grupės iš Liverpulio genas užkrėtė Lietuvos atlikėjus, muzikantus, režisierius. Jie nesistengia kopijuoti visame žemės rutulyje dainuojamų legendinių dainų, į kiekvieną jų įneša savo charizmą ir pateikia savo autentišku balsu taip, kad „The Beatles“ išdainuotos tiesos rastų atgarsį širdyje ir kojose. Kartu su teatro orkestru ir baleto šokėjais scenoje pasirodys Jeronimas Milius, Tadas Juodsnukis, Rokas Spalinskas, Virginijus Pupšys, Beata Ignatavičiūtė, Martyna Kerpytė. 

Išsyk po sezono atidarymo KVMT trupė persikels į laikinius namus – kultūros centrą „Žvejų rūmai“. Nuo šio rudens tai pagrindinė Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro scena. Rugsėjo 23 d. čia uždanga pakils miuziklui „Smuikininkas ant stogo“. Daugelis miuziklo numerių tapo visuotinai pripažintais šlageriais. Tai ir jau prologe skambanti tema „Tradicija“, ir Tevjė dainelė „Jei turtingas būčiau...“, ir visų veikėjų atliekama daina „Saulė teka, saulė leidžias...“.

Iki Naujųjų metų žiūrovai išvys šokio spektaklius „Altorių šešėlyje“, „Žizel“, teatralizuotą koncertą „Ispaniškoji sarsuela“, operą „Į švyturį“, miuziklą „Boni ir Klaidas“, muzikinę komediją „Šaunuolynas“. 

Mažųjų teatro klausytojų laukia „Bulvinė pasaka“, „Pasaka be pavadinimo“, Makaronų opera“. Naujųjų metų išvakarėse šventinę ir pakilią Johanno Strausso valsų ir polkų puotą Palangos koncertų salėje surengs Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro simfoninis orkestras. 

Pasak Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovo Jono Sakalausko, teatro rekonstrukcija nesutrikdys įprasto teatro ritmo.

„Gali būti taip, jog teatrą atrasite šalia savo namų. Dabar apsistojome Žvejų rūmuose, tačiau mūsų planuose yra daugelis Klaipėdos scenų. Tai mums dar viena paskata galvoti apie teatro tapatybę ir paskirtį. Tokios mintys dažniausiai yra už komforto zonos ribų ir tai mūsų nė kiek negąsdina,“ – sakė teatro vadovas J.Sakalauskas.

Vienas didžiausių šio sezono planų – pirmą kartą Lietuvoje statomas Johno Kanderio miuziklas „Čikaga“, kuris bus rodomas Kauno „Žalgirio“ ir Šiaulių arenose. Šiam iššūkiui klaipėdiečiai pradėjo ruoštis pavasarį. Solistų atrankai vadovavo kompozitorius, garsus vokalo specialistas, profesorius iš Didžiosios Britanijos Derekas Barnesas.

„Tai bus stilingas, seksualus, ekspresyvus kriminalinis šou. Verta pamatyti, verta išgirsti,“ – žadėjo miuziklo muzikos vadovas. 

„Čikaga“ skambėjo per aštuonis tūkstančius kartų, tai antras ilgiausiai rodomas miuziklas Brodvėjaus istorijoje. Kitas rekordininkas – „Operos fantomas“.

„Čikaga“, persmelkta seksualumo ir ironijos, prikelia „sausojo įstatymo“ laikų didmiestį, kuris siaučia džiazo eros fone. Tačiau šlovė ir populiarumas turi savo kainą ir spindinčią sceną netikėtai keičia kalėjimo sienos, šviesą – tamsa. Tokia yra trečiojo dešimtmečio Čikaga. Arba „All that Jazz“, kuris skamba pirmajame veiksme, vos pakilus uždangai.

 

Miuzikle vaidmenis atliks Oneida Kunsunga, Gabrielė Bielskytė, Vaidas Baumila, Kristina Jatautaitė, Dominykas Vaitiekūnas, Rasa Ulteravičiūtė. Režisierė Rūta Bunikytė, scenografė Renata Valčik, choreografė Inga Briazkalovaitė. Trečiojo dešimtmečio dvasios įkvėptus kostiumus kuria įvaizdžio namai „House of Kikimara“.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.