Martynas Rimeikis dar neišmoko ramiai žiūrėti savo spektaklių

Šokio gerbėjai, nekantriai laukiantys Martyno Rimeikio baleto „Procesas“ premjeros, turi puikią progą prisiminti vieną iš jo ankstesnių darbų: prieš pustrečių metų sukurtą baletą „Visur kur mes nebuvom“. Jis – viena iš trijų spektaklyje „Bolero+“ pristatomų kompozicijų.

„Visur, kur mes nebuvom“.<br>LNOBT nuotr.
„Visur, kur mes nebuvom“.<br>LNOBT nuotr.
M.Rimeikis.<br>LNOBT nuotr.
M.Rimeikis.<br>LNOBT nuotr.
„Visur, kur mes nebuvom“.<br>LNOBT nuotr.
„Visur, kur mes nebuvom“.<br>LNOBT nuotr.
„Visur, kur mes nebuvom“.<br>LNOBT nuotr.
„Visur, kur mes nebuvom“.<br>LNOBT nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2017-09-27 15:56

„Dar nesu išmokęs ramiai žiūrėti savo darbų, todėl Iki šiol kiekvieną „Bolero+“ spektaklį stebiu iš šviesų valdymo pulto. Ten jaučiuosi saugesnis ir tarsi galintis kažką pakeisti, nors tai iliuzija: iš tiesų teatro tarnybos dirba puikiai, ir mano pagalbos vaidinimo metu niekam nereikia. Užtat gaunu laiko prisiminti save tokį, koks buvau kurdamas „Visur kur mes nebuvom“: juk kiekvieną kūrinį įmanoma skaityti tarsi tam tikro savo praeities etapo žemėlapį“, – pasakojo M.Rimeikis. 

Choreografas tvirtino, kad dabar šis spektaklis jau nebe jo, o artistų rankose: būtent jų dėka kiekvieną kartą šokis scenoje nušvinta nauja spalva. O ir šokėjų per pustrečių metų nemažai pasikeitė. Ir nors repeticijose instinktyviai kyla noras savo ankstesnį kūrinį patobulinti, M.Rimeikis žino, kad protingiau nuo tokių pagundų atsiriboti, o sukauptą energiją nukreipti dabar gimstančiam „Procesui“. 

„Žiūrovams atrodo, kad iki „Proceso“ premjeros dar daug laiko – net pora mėnesių. Bet iš tikrųjų bendram darbui laiko striuka. Dabar šokame daug spektaklių, kartu repetuojame „Procesą“ ir dar rengiamės artėjančioms gastrolėms. Kai didžioji trupės dalis spalio viduryje išvyks į Kiniją, liksiu Vilniuje repetuoti su dviem būsimo spektaklio solistais. O kai trupė sugrįš, iki premjeros bebus likę trys savaitės“, – skaičiavo choreografas. 

Naujo M.Rimeikio kuriamo baleto „Procesas“ pagal Mindaugo Urbaičio muziką premjeros LNOBT laukiama gruodžio 1–2 dienomis. O rugsėjo 28-ąją ir spalio 6-ąją baleto mėgėjai turės paskutinę galimybę iki šios premjeros išvysti ankstesnį choreografo kūrinį – spektaklį „Visur kur mes nebuvom“. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.