Aktorius Ramūnas Cicėnas debiutuoja miuziklo režisūroje – jau šiandien!

Ketvirtadienį sostinės salėje „Compensa“  pirmąjį savo režisuotą miuziklą - „Meilutė” (angl. k. “Sweet charity”) pagal Federico Fellini filmą “Kabirijos naktys” - pristatys aktorius ir režisierius Ramūnas Cicėnas su kūrybinga jaunų menininkų kompanija.

 Miuziklas „Meilutė” startuoja jau šiandien.<br> Rengėjų nuotr.
 Miuziklas „Meilutė” startuoja jau šiandien.<br> Rengėjų nuotr.
 R.Cicėnas.<br> V.Balkūno nuotr.
 R.Cicėnas.<br> V.Balkūno nuotr.
  „Meilutės” herojės.<br> Rengėjų nuotr.
  „Meilutės” herojės.<br> Rengėjų nuotr.
   „Meilutės” herojės.
   „Meilutės” herojės.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 28, 2017, 12:58 PM, atnaujinta Sep 28, 2017, 1:06 PM

Šį amerikietišką miuziklą-komediją 1966 metais sukūrė miuziklo grandai Cy Colemanas (muzika) ir Dorothy Fields (libretas). Jis sėkmingai rodytas Brodvėjaus ir Vestendo scenose, pelnė daug apdovanojimų. 

Tai gana ironiška, bet kartu subtili istorija apie naivios merginos Meilutės gyvenimo vingius ir nesėkmingas meilės paieškas. Aplinkiniai, vadinantys ją „mieląja Meilute“ (angl. Sweet Charity), pašiepia merginos polinkį dalyti savo meilę kaip labdarą. 

Ji pernelyg gera kiekvienam sutiktajam, kad ir koks pašlemėkas jis būtų. Nepaisydama skaudžių gyvenimo pamokų, Meilutė dainuoja, šoka, juokiasi, verkia ir svarbiausia - nepraranda tikėjimo tikrąja meile. Tai šviesi, rafinuota komedija, vaizdingai perteikianti visuomenės gyvenimo steoretipus. 

Pirmą kartą miuziklą 1966-aisiais pastatė ir choreografiją jam sukūrė žymusis amerikiečių režisierius ir choreografas Bobas Fosse. Per 50 metų miuziklas buvo parodytas apie 1500 kartų. Jis  įvertintas „Tony“ (1966 m. ir 1986 m.) bei „Drama Desk“ (1986 m. ir 2005 m.) apdovanojimais.

Brodvėjaus „Meilutėje“ vaidino tokios Brodvėjaus teatrų ir Holivudo žvaigždės kaip Gwen Verdon (1966 m.), Debbie Allen (1986 m.), Chita Rivera (1998 m.), Christina Applegate (2005 m.) ir Denis O'Hare (2005 m.). 

“Meilutę” šiuolaikiniam gyvenimui Vilniuje prikėlė žinomas aktorius bei režisierius R.Cicėnas, choreografė Agnietė Lisičkinaitė, muzikos vadovas Modestas Jankūnas, scenografas Justas Grigaravičius
ir kostiumų dailininkė Morta Nakaitė.

Spektaklyje vaidina Kristina Radžiukynaitė (Meilutė),  Laura Rakauskaitė (Nikė), Gintarė Šmigelskytė (Helena), Tomas Žaibus (Oskaras),  Justinas Lapatinskas ir  Tadas Juodsnukis (Vitorio Vidalis), Artūras Dubaka (Hermanas/ tėvukas Brubekas).

Miuziklas bus pristatomas lietuvių kalba.

C.Coleman miuziklo „Meilutė“ premjera koncertų salėje „Compensa“ - 28 d. 19 val. Bilietų kaina – 11.50-28 Eur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?