Ar pavyks charizmatiškam lietuvių tenorui įelektrinti Romą?

„Dirbu su Meistru, kuris sukuria scenoje stebuklą, o aš esu jo dalis!“ - džiaugėsi dainininkas Edgaras Montvidas. Šiuo metu 42 metų tenoras Romoje rengiasi reikšmingiems pasirodymams su tarptautiniu solistų ansambliu, „Akademia di Santa Cecilia“ orkestru bei choru, diriguojamais Londono karališkojo „Covent Garden“ operos teatro meno vadovo Antonio Pappano.

 E.Montvidas su A.Pappano (viduryje) ir lenkų baritonu L.Golinskiu.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 E.Montvidas su A.Pappano (viduryje) ir lenkų baritonu L.Golinskiu.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 K.Szymanowskio „Karalius Rodžeris“ Romoje.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 K.Szymanowskio „Karalius Rodžeris“ Romoje.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 A.Pappano.<br> Vida Press nuotr.
 A.Pappano.<br> Vida Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 2, 2017, 5:23 PM

Net tris vakarus – spalio 5, 7 ir 9 d. -  rinktinių muzikantų kolektyvas Romos „Auditorium Parco della Musica“ salėje pristatys lenkų kompozitoriaus Karolio Szymanowskio operos „Karalius Rodžeris“ koncertinę versiją. 

Šis retai atliekamas sudėtingas veikalas pasakoja apie Sicilijos karalystės įkūrėją, XI amžiuje karaliavusį normanų kilmės valdovą. Dramaturginė jo ašis – viduramžių  krikščioniškos bažnyčios ir pagonių kulto konfliktas.

E.Montvidas jau dainavo Piemenį „Karaliuje Rodžeryje“ 2015 metais. Tada jį taip pat supo iškilūs menininkai – Bostono simfoninis orkestras  ir „Tangelwood Festival“ choras, diriguojami garsiojo šveicaro Charleso Dutoit. Edgaro pasirodymas sulaukė puikaus įvertinimo. „Lietuvių tenoro Edgaro Montvido Piemuo buvo nuostabus. Jis padainavo užtikrintai vieną įspūdingiausių partitūros epizodų: „Mano Dievas yra gražus kaip aš/ mano Dievas yra geras piemuo“, - rašė „Berkshire Fine Arts“.

Romos koncertai bus, ko gero,  dar efektingesni. Mat jiems sumanyta pasitelkti ir videopartitūrą, kurią gyvai kurs žinomas videomenininkų duetas „Masbedo“. E.Montvidui tai bus pirmasis darbas su vienu seniausių Europoje „Santa Cecilia“ akademijos simfoniniu orkestru, vadovaujamu A. Pappano. 

Iš karto po koncertų Romoje solisto  laukia Edgardo vaidmuo operos „Liučija di Lamermur“ premjeroje Dresdeno teatre „Semperoper“. Vėliau jis gaivins su užsienio kolegomis pamirštą Ch.Gounod operą „Le Tribut de Zamora“ Miunchene, persikūnys į savo mėgstamą Verterį Prancūzijoje, Nansi operos teatre. 

E.Montvidas nekantriai laukia ir G.Verdi „Requiem“ turo per pagrindines Europos koncertų sales, tarp jų - Vienos „Musikverein“ ir Amsterdamo „Concertgebouw“.

„Šis sezonas man ypatingas. Svarbiausia dabar išlaikyti profesionalumą, tobulėti, sekti savo gyvenimo filosofija ir džiaugtis kiekviena diena“, - dėstė Edgaras. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.